Mit tegyél az otthonodért 2018-ban?

Amióta beköltöztünk a Házba, azóta érzem életemben először, hogy a helyemre kerültem. Mert itt mindent a saját képünkre formáltunk, a Ház pont olyan, mint amilyenek mi vagyunk. Mindent aprólékosan megterveztünk a saját igényeink szerint és ennek az eredménye a teljes harmónia. 3 évbe telt, sok kompromisszumot kellett kötni, de a kemény munka és minden perc várakozás megérte. Korábban mindig volt valami, ami nem stimmelt. Volt szép új építésű lakásom, szerettem, szépen berendeztem, de a modern közeg nem nekem való. Aztán laktunk albérletekben, mindig szép régi házban, nem zavart, hogy lepukkant volt, de egy albérletben meg van kötve az ember keze, nem bonthatok falat és nem verhetem szét a konyhát, mert nem tetszik, sok helyen még a falat sem engedik más színűre festeni.

A legtöbben nem csak 4 falra és egy tetőre vágyunk, meg ágyra, szekrényre, asztalra és székre, az otthon ennél sokkal több. Amikor eljön az idő és lehetőségünk van választani, lakást venni, építkezni, vagy csak egy nagyobb felújításba belefogni, akkor bizony fokozottan álmodozunk, a Pinteresten csorgatjuk a nyálunkat, magazinokat lapozgatunk, blogokat olvasunk.

A végeredmény nem pottyan magától az ölünkbe, sok munka és tanulás kell hozzá. Ismerni kell a lakberendezés szabályait, ha az otthonunk nem funkcionális, az a minden napokban sok bosszúságot fog okozni. Ez lehet egy rossz felé nyíló ajtó, rossz helyre tett kapcsoló, hiányzó lámpa, kevés tárolóhely, rossz térszervezés, stb. Ha az alapok jók, az már félsiker. Aztán ott van a jóval izgalmasabb stílus és hangulat. Oly sokszor láttam, hogy emberek mire vágynak igazán, Pinteresten inspirációkat gyűjtenek, aztán a végeredmény mégis nagyon távoli lesz.

Az oka egyszerű, a lakberendezést is meg kell tanulni, az hogy különösebb koncepció nélkül összevásárolunk bútorokat, ami épp tetszik, az nem lakberendezés. Kell egy alap tudás, főzni is meg kell tanulni és még ha valakinek van is hozzá érzéke, akkor se tud egy zserbót recept nélkül elkészíteni.

Szóval mit tegyünk az otthonunkért 2018-ban?

Tanuljunk! Hogy megismerd a szabályokat, megértsd az összefüggéseket, a tervezés menetét és fontosságát, hogy ezek segítségével létrehoz álmaid otthonát!  2018-ra mindenkinek azt kívánom, hogy olyan érzés legyen az otthonában lenni, mint amit én érzek. Sokszor csak úgy elmosolyodok 1-1 részletre pillantva és este a ropogó tűz előtt ülni, fáradtan, lehet, hogy hülyén hangzik, de tényleg úgy érzem, hogy a Ház körülölel.

Minél előbb kezdjük a tanulást, annál jobb, hiszen hosszú idő mire összeáll minden, leülepszenek a gondolatok, kitisztul a kép. Legyen 2018 a tanulás éve!

Az online tanfolyamaim pont ebben segítenek, lassan 6 éve egyszerű és közérthető formában adom át a tudást mindazoknak, akik az otthonuk megteremtésén, tökéletesítésén fáradoznak.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

 1. Szia Ditta,
  Most talaltam ra a blogodra, ugyanis az uj lakasunk kapcsan keresek inspiraciokat es hasznos tippeket. Nagyon tetszenek a bejegyzeseid, biztosan sok otletet tudok majd meriteni beloluk! :)) A kepeken levo kulonosen megtetszett, el tudnad kuldeni az elerhetoseget, hol tudnam beszerezni?

  Elore is koszonom!
  Brigi

  1. Szia! Örülök, hogy tetszik a blogom. A képeken a mi lakásunk látható. Nem pontosan értem minek az elérhetőségét szeretnéd? Mit szeretnél beszerezni?

   1. Ne haragudj, lemaradt a lényeg, hogy a szőnyeg nagyon tetszik :)) Es h annak a fellelhetőségét meg tudnád-e írni. Köszönöm!

 2. Kedves Ditta!
  Gyönyörű a padlója, beleszerettünk a színébe. A lányom megrendelte az útmutató alapján és a szakember felvitte a fürdőszoba gerendás-lambériás mennyezetére. Nagyon -nagyon sötét lett, pedig elvileg az útmutatás szerint jártak el. Nem tudjuk mi lehet az eltérés oka, illetve hogyan lehetne orvosolni a helyzetet?
  A többi helységbe is ez a szín ment volna a mennyezetre, de most megtorpantunk és lázasan keressük az alternatívákat.
  Üdv: Zs

  1. Kedves Zsuzsa! A végső színnél sok múlik a felvitel módján, de úgy emlékszem ezt leírtam. Akkor lesz sötét, ha vastagon kenik, ecset nem alkalmas rá, szivacs és ronggyal azonnal visszatörölni. Biztos vagyok benne, hogy nem így vitték fel, más oka nem lehet, ha ugyanaz az olaj. Vastagon kenve nekem is nagyon sötét lett. Megmondom őszintén az ilyesmit kevés szakemberre lehet rábízni, de minden esetben szükséges közösen egy próba, nem lehet egyből nekiesni anélkül, hogy mintát készítenénk, kikísérleteznénk a felvitel módját. Próbáljátok ki, ahogy én leírtam, betartva mindent, akkor nem lesz sötét. a már felvitt felületetn pedig vissza kell sajnos csiszolni, ha nem szeretnétek így hagyni. Ditta

   1. Köszönöm a gyors választ, utánajárok, hogy mi is történt pontosan. Zs.

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics