2017. november 29.

Milyen étkészletet válasszunk?

Van az a bizonyos ördög és a részletek…

Egy jól megválasztott étkészlet többfunkciós. Egyrészt eszünk belőle, ezen túl viszont, ha szép, különleges darabokat választunk, akkor a terítés is sokkal könnyebb, hiszen a tányérok már önmagukban is mutatósak, nincs szükség felesleges dekorra, amik amúgy is útban lennének az asztalon:

A teríték mellett a konyhában is igazi adu ász lehet egy jó étkészlet! A konyhát az egyik legnehezebb feladat a saját képünkre formálni, hiszen sok kötöttség van benne.  Általában nem javaslom, hogy túl sok dekorációt tegyünk ki, már csak a hely szűke és a praktikum miatt sem, de azért valami mégiscsak kell! A középút teljesen kézenfekvő dolog, azaz dekoráljunk a használati tárgyakkal. Például tegyük szép dobozokba, üvegekbe a kávét, teát. És legyen szép étkészletünk!

Nyitott polcon remekül mutat, de tehetjük üveges szekrénybe is, a lényeg, hogy meg kell válogatni a tárgyainkat, a használati tárgyakat is, sőt különösen azokat, mert így nem lesz szükség az amúgy sem túl praktikus porfogó dekorokra.

Ha valaki úgy érzi, hogy a színes nem neki való, inkább maradna az egyszerűbb, letisztultabb vonalnál és a fehérnél, arra is találhatunk példákat, de itt is érdemes szép darabokat választani. Akár polcban, akár üveges szekrényben gondolkodunk, fontos, hogy csak akkor lesz dekoratív ha megválogatjuk mi kerül bele, a reklámbögrék és a szedett-vedett edények nem fognak jól mutatni!

És hol találhatunk színes, vidám étkészleteket? Például a Colorini webáruházban, csak néhány darab a kínálatból:

De nagyon szép fehér is van, ha valaki erre esküszik:

Találhatunk még bögréket és egyéb konyhai kiegészítőket, ezekkel például egy komplett konyha arculatát meghatározhatjuk, nem kell már sok minden hozzá, 1-2 passzoló konyharuha és kiegészítő:

Ha valaki szeretné személyesen is megnézni az étkészleteket, akkor karácsonyig van lehetősége ellátogatni a bemutatóterembe, az eseményt hozzá itt találjátok. Nézzetek szét itt vagy a webshopban és írjátok meg a  Jézuskának, melyiket szeretnétek 🙂

A Colorini FB oldalát itt követhetitek.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics