Vintage hangulatok: Ti küldtétek – eredményhirdetés

Idén is sok pályázat érkezett a felhívásra, köszönjük mindenkinek, aki részt vett a játékban, nem volt könnyű feladat kiválasztani a nyerteseket. Először bemutatnám azt a 4 pályamunkát, akik a 15.000 Ft értékű ajándékcsomagokat nyerték. Itt nem szeretnék sorrendiséget felállítani, nem is nagyon tudnék:

Regina az unokahúgának készített egy íróasztalt iskolakezdésre. Több meglepetésben is része volt, kezdve azzal, hogy az asztal szétszedett állapotban érkezett. Ez egy IKEA bútor esetén nem lenne probléma, de a régi bútorok nem így működnek. A festékrétegek eltávolítása után lett csak látható, hogy az asztal tele van szúnyomokkal és ezt letapaszolni, megcsiszolni, hogy szép alapfelülete legyen a festésnek, nem kis munka! Legalább akkora kihívás volt az is, hogy egy régi, klasszikusan berendezett parasztházba került az asztal, Regina nagyon jól ötvözte ezt némi modernséggel, megjelenítve az asztalon a régi liszteszsákok hangulatát:

Csenge azok közé tartozik, akik különös bizsergés éreznek a tenyerükben a lomtalanítás szó hallatán, ő sem állhatta meg, hogy tegyen pár kört, amikor a környékükön szanálást tartottak. A férje igen kérdő tekintettel nézett rá és nem értette, hogyan tud ilyen boldog lenni egy koszos, szakadt és törött széktől. Igen, ilyen az alkotás folyamata! A szék gyakorlatilag atomjaira hullott, Csenge 2 napig csak a szögeket szedte ki belőle, lett vérhólyag és minden ami ilyen munkával jár. A szék virágtartóvá alakult és ütős színének köszönhetően mindenkinek megakad rajta a szeme:

Anna pályázatát két okból is választottuk be a nyertesek közé. Az egyik, hogy jól megmutatja, hogy ez a régi, art deco típusú (nem art deco!) szekrény is beilleszthető egy mai enteriőrbe. Rengeteg ilyen készült, több évtizeden keresztül, biztos mindenkinek ismerős nagyszülőktől, dédszülőktől. Meglehetősen testes darabok, ráadásul dög nehezek és nem szétszedhetőek, mindenki igyekszik tőlük szabadulni, tényleg ingyen dobálják az ember után. Anna is így szerezte egy online apróhirdetéses oldalon.

A másik ok, amiért nagyon megtetszett, hogy Anna maga keverte hozzá a tejfestéket: „A tejfestéket magam kevertem, egyszerű tehéntúrót melegítettem fel, és szalalkáli hozzáadásával készítettem egy kazein alapot, ebbe kutyultam hegyikrétát, plextolt, porpigmentet. Kadmium világossárga és okkersárga színeket tettem nagy mennyiségű titánfehér porpigmenthez.”

Rita története nagyon tetszett: „Ennek az asztalnak kalandos az előélete. A deszkák első funkciója emeletes gyerekágy volt. Kék lazúrral festettem le. Amikor a fiam kinőtte, a tyúkjaimnak készítettem egy tyúkólat belőle és a homlokzatára festettem egy madarat akrilfestékkel. Egy kalotaszegi bútorfestő Kovács Pali Ferkó motívumát használtam fel. Pár évig állt a tyúkól, ezalatt az időjárás szépen koptatta a festéket. Nyáron elköltöztünk, szétszedtem az ólat és elhoztam a deszkákat is. Az új kertben találtam az asztallábat. Nagyon rozsdás volt,majdnem kidobtam, amikor felfedeztem, hogy oroszlánlábai vannak. Lecsiszoltam, majd a hibákat kijavítottam kétkomponensű gittel és újra csiszoltam. Lefestettem fehér zománcfestékkel két rétegben. Utána rácsavaroztam a deszkákat és a két végén méretre vágtam. A teraszunk dísze lett. Ahányszor ránézek, eszembe jut a sok emlék, ami hozzáköt.”

A fődíj nyertese pedig Magdi, aki a 6 különböző helyről összeszedett konyhaelemeket magával a festéssel és a színekkel egységesítette. Van itt minden, fenyő szék, koloniál asztal, neten szerzett használt konyhabútor, valódi tölgy frontokkal, ikeás szekrény, lomis polc és régi laminált bútor. És persze csempefestés. Nem könnyű feladat ebből egységes hangulatot teremteni, még akkor se, ha mindent ugyanolyan színűre festünk, de Magdinak sikerült harmóniába hozni az egészet:

Bondex ajándékcsomagot nyertek: Appelshoffer Regina, Farkas Csenge, Horváth Anna, Marcali-Kiss Rita. A fődíjat pedig Zeke Magdolna nyerte!

A nyertesekkel felvesszük a kapcsolatot!

Gratulálunk mindenkinek, aki pályázott, fantasztikusakat küldtetek! Köszönöm mindenkinek, hogy bizalmat szavaztatok nekem és ennyi személyes történetet megosztottatok! Kívánok sok-sok további örömteli alkotást! 🙂

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics