2017. szeptember 27.

Vintage hangulatok: egy felújított asztal és játékfelhívás bútorfestőknek!

Tavaly nyáron teszteltem a PPG Trilak új, Bondex nevű termékcsaládját, azon belül is a Vintage Effect festékeket és waxokat. Itt olvashatjátok a tesztet, ahol az összes színvariációt bemutattam.

Most újra elővettem a Vintage Effectet és lefestettem egy kis asztalkát, ami évek óta várja, hogy felújítsam:

Az első lépés mindig a régi, pergő, festék eltávolítása, erre többféle eszközt is használhatunk, minden esetben más a praktikus. Jelen esetben a hőlégfúvóra esett a választás, de sok részen elég volt csak magában a spakli is, hogy leszedjem a festéket:

Ezt követően átmentem rajta egy csiszolószivaccsal, hogy simább felületet kapjak. Nem volt célom, hogy teljesen leszedjem a festéket, mivel a vintage irányba szerettem volna elmenni és annak kimondottan jót tesz ha nem vadiújnak néz ki a bútor. Ilyen volt a felületem, gyakorlatilag a résekből nem szedtem ki a festéket:

Az asztalka az általánostól eltérően nem fenyő, hanem keményfa. Aki futott már bele régi keményfa bútorba, az tudja, hogy sokkal nehezebb vele dolgozni, mint a puha fenyővel.

A Bondex Vintage Effect termékpalettájáról a legsötétebb árnyalatra, a palaszürkére esett a választásom (jobb felső) és hozzá fekete waxot használtam:

A festéket ecsettel vittem fel, nem túl vastagon, majd egy rövid ideig hagytam száradni. Ne legyen már kenhető, de még ne is kössön meg teljesen. Egy puha ronggyal fogtam és óvatosan visszatöröltem a festéket, ahol szükséges volt, ott kicsit erősebben dörzsöltem. Azokon a részeken, ahol nem szedtem le a korábbi festéket, az új sem tud annyira megtapadni, könnyen visszaszedhető, és az sem zavart, hogy 1-2 részen annyira vékony lett a festékréteg, hogy gyakorlatilag átlátszott a fa színe is.

Ezen a ponton hagyjuk, hadd száradjon meg a festék, akár egy egész napot is várhatunk, hogy teljesen kikeményedjen mielőtt nekiállunk viaszolni. Ehhez egy szöszmentes, puha rongyra van csak szükség:

Ha 24 óra elteltével átpolírozzuk egy puha ronggyal, akkor a viaszréteg fényesebb és keményebb lesz. A felület végül olyan lett, hogy a korábbi festék néhol kilátszik, a festékréteg vastagságától függően a fa is sok helyen átsejlik és a fekete viasz szépen beleült a résekbe:

Most pedig következzen a “Vintage hangulatok” c. nyereményjáték felhívása:

  • A feladat: egy saját élmény leírása, saját képekkel illusztrálva. Nem feltétlen az első élmény kell, jöhet bármilyen sztori, például “lomtalanítás volt, megláttam ezt az asztalt…” A lényeg, hogy legyen történet is a küldött tárgyhoz! A leírást és a képeket a [email protected] e-mail címre küldhetitek.
  • A játék 2017 szeptember 27-től október 10-ig tart. Ezt követően kiválasztjuk a nyertes pályázatokat és október 17-én közzétesszük a nyrteseket.
  • A Fődíj egy 20.000 Ft. értékű Bondex ajándékcsomag. Ezen kívül még további 4 db 15.000 forint értékű Bondex ajándékcsomag kerül kiosztásra.

A részletes szabályzatot itt olvashatjátok. A nyertesek kiválasztása során a történet és az elkészített alkotás is számít, ezért kérlek csak jó minőségű képeket küldjetek, hiszen ez jelentősen befolyásolja a döntést. Ha tudtok küldjetek előtt és utána képeket is.

Várom a történeteket és a képeket. Megköszönöm a megosztásokat, hadd jusson el minél több emberhez a játék! 🙂

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics