2017. szeptember 23.

5 tárolási aranyszabály, ami egy stílusos otthonnál elengedhetetlen

Sok posztot írtam már a tárolásról, most azonban következzen az az 5 aranyszabály, amit mindig szem előtt tartok és következetesen követek. Azt hiszem, ezt így még sose foglaltam össze:

1. ZÁRT! tárolók. Nyitott polcon ne tároljunk például játékokat, mert még ha szépen sorban is vannak, akkor is rendetlenség hatását kelti. Azt ugye tudjuk, hogy ilyen gyerekszoba a valóságban nem létezik (vagy csak nagyon rövid ideig), ahol a játékok aszerint vannak összeválogatva, hogy mi mutat tökéletesen a polcon…

tarolas1

És ilyen rend is 30 másodpercig van. Ellenben van egy halom kinderfigura meg kisautók meg mylittleponyk, meg kacatok, amiket nem lehet kidobni… A nyitott polcot alapból csak könyvekhez ajánlom. Illetve most menő a konyhában is, nincs is ezzel semmi baj, nálunk is van, de csak akkor működik, ha átgondoltan kerülnek oda a tárgyak.

2. Felejtsük el a műanyagot! Egy stílusos otthonba ne tegyünk műanyag csepegtető tálcát és a mosogatószeres flakon se mutat épp jól. És sorolhatnám még a végtelenségig: szennyestartó, szemetes, tároló dobozok, tálcák, virágcserepek/kaspók…

3. Ne tegyünk ki ezer apró dekort! A dekorációnál a mennyiség, a méret és a minőség is számít. Próbáljunk meg szelektálni, manapság vintage, country, provence és hasonló jelzők alatt irdatlan mennyiségű gagyi dolgot lehet kapni!

4. Funkció és dekor egyben. Ha a tárolóink stílusosak, akkor azok egyben dekorálnak is, nincs szükség további csetreszekre! Itt van például a konyhánk egy kis szeglete, a használati eszközök egyben dekoratívak is. Nincs szükség semmi pluszra, hogy feldobja:

5. SELEJTEZÉS! Sok lakásban járok a munkám miatt, de alig pár olyan volt, ami nem volt tele felesleges dolgokkal, szóval ha nincs elég hely, akkor nem egy újabb szekrény a megoldás, hanem, hogy kőkeményen kiszórjuk azt, ami már nem kell – nem kell kidobni, van egy csomó lehetőség, még bevételt is szerezhetünk, amiből aztán dekoratív tárolókat vehetünk!

Az, hogy kialakítsd a magad/magatok számára tökéletes tárolási megoldásokat egy hosszabb és több körös folyamat eredménye. Én a gondolkodás-rajzolás-listaírás szenthármasságában hiszek 🙂 Mindenkinek mások a szokásai, más mennyiségű cucca van, persze vannak alapszabályok, de ezen túl az egész egyedi és változatos.

Ha nálad sincs rendesen megoldva a tárolás, nem találod a dolgok helyét, nem férnek el, jó lenne ha lépésről lépésre megmutatná valaki, hogyan alakítsd ki úgy, hogy az nektek! jó legyen, akkor gyere a Tárolástan online tanfolyamomra, ahol az összes helyiséget végigvesszük a tárolás szemszögéből és elsajátíthatsz egy fenntartható szemléletet is, hogy többé ne árasszanak el a tárgyak.

Én is innen indultam, végül ilyen lett 🙂

A megfelelő tárolás nem arról szól, hogy helyet keresünk a végtelen sok kacatnak, amitől nem tudsz megválni, nem arról szól, hogy mit hova lehet eldugdosni…

*****

Fontos, hogy a stílusos otthon alapja, hogy mindennek megvan a helye!

Ha nincs, akkor a rendetlenség érzet felülír mindent, a szép burkolatot, a vadiúj kanapé látványát.

A megfelelő tárolás nem arról szól, hogy helyet keresünk a végtelen sok kacatnak, amitől nem tudsz megválni, nem arról szól, hogy mit hova lehet eldugdosni…

Mindent megtanítok a TárolásTan online tanfolyamon!

Egy szemléletmódot kapsz, amit, ha elsajátítasz, akkor örökre elbúcsúzhatsz a selejtezéstől, hiszen semmi feleslegeges dolgod nem lesz! Megfontoltan vásárolsz és nem utolsó sorban ezáltal egy csomó pénzt megspórolhatsz!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a TÁROLÁSTAN online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics