2017. szeptember 19.

Itt kezdd, ha nincs elég helyed a cuccaidnak…

Hétvégén volt a takarítás világnapja, ehhez kapcsolódóan beszéljünk egy kicsit a tárolásról. Ez az egyik vesszőparipám, bár a blog maga rengeteget változott az indulás óta, maga a tárolás, mint téma már 6 éve is az elsők között volt. Azóta több 100 otthonban jártam és elég sok mindent megtapasztaltam.

Mindig azt mondom, hogy a megfelelő tárolás kialakításához az első lépés a selejtezés! Ez így van, azonban van egy még fontosabb dolog, ami ezt megelőzi vagy ezzel párhuzamosan végzendő, ez pedig a szemléletmód megváltoztatása! Csak ezzel tudunk kilépni a mókuskerékből, csak ez segít azon, hogy ne kerüljünk évről évre olyan helyzetbe, hogy már megint felhalmozódtak a tárgyak és nem férünk el! Arról nem is beszélve, hogy milyen felszabadító érzés az egész, persze vannak nehézségek, de ezeken túl lehet jutni. A TárolásTan csoportokban láttam, hogy a hallgatóknak teljesen flow élményben volt részük, ahogy elengedték a rossz szokásaikat és nekiláttak a munkának. Nem kell mindent kidobni! Ami jó állapotú vagy sosem használt, azokat a dolgokat el lehet adni, elajándékozni, adományboltba vinni, ezzel is és a szokásaink megváltoztatásával is rengeteg pénzt megspórolhatunk!

Ha a szemléletmódot elsajátítjuk, akkor egyszer kell egy nagyobb selejtezést végrehajtani, utána már nem nagyon vagy legalábbis sokkal ritkábban. Ez függ sok mindentől, például mennyire csábulunk el néha, van-e olyan nagynéni, aki állandó jelleggel haszontalan dolgokat ajándékoz nekünk, stb.

Ez egy hosszú folyamat, nem egyik napról a másikra megy. Meg kell tanulni tudatosan vásárolni, felhagyni az impulzus vásárlásokkal. Ha erre odafigyelünk, nem gyűjtögetünk és a meglévő dolgainkat átszelektáltuk, akkor nem csak az életterünk lesz szellősebb, de sokkal szabadabbnak is érezzük magunkat.

Az Online TárolásTan tanfolyamom ezen szemléletmód kialakításában segít, miközben kiselejtezünk egy csomó mindent és azt is megtanuljuk mit hova és hogyan praktikus elpakolni.

 

Korábbi hallgatók véleményei a tanfolyamról:

” Csak dicsőíteni szeretném egy picit a „Tárolás” tanfolyamot, amit én csak „organizálósnak” nevezek. Nagyon szuper érzés, hogy egy csomó mindenben megerősítést kapok belőle! Megszállott szortírozó vagyok (ebben a sok-sok költözés is segített), ennek köszönhetően, no meg a temérdek apróbbnál apróbb lakás révén is rájöttem hogy tényleg érdemes „minimalizálni”. Aranyat érnek Ditta javaslatai.” Renáta

„Atyavilág! Öregasszony koromban tuti egyfolytában pakolós nénike leszek…, de ez a „Tárolás” tanfolyam nagyon klassz!” Mónika

„Minden tanfolyamodat nagyon élveztem,de a leginkább a tárolás tanfolyamra volt szükségem!Megkaptam a kellő lökést!” Noémi

„Ha a férjem könnyekkel áztatott köszönőlevelet ír, ne lepődj meg! És mondjuk lett egy konyhám, ahol elférek!” Zita

*****

Fontos, hogy a stílusos otthon alapja, hogy mindennek megvan a helye!

Ha nincs, akkor a rendetlenség érzet felülír mindent, a szép burkolatot, a vadiúj kanapé látványát.

A megfelelő tárolás nem arról szól, hogy helyet keresünk a végtelen sok kacatnak, amitől nem tudsz megválni, nem arról szól, hogy mit hova lehet eldugdosni…

Mindent megtanítok a TárolásTan online tanfolyamon!

Egy szemléletmódot kapsz, amit, ha elsajátítasz, akkor örökre elbúcsúzhatsz a selejtezéstől, hiszen semmi feleslegeges dolgod nem lesz! Megfontoltan vásárolsz és nem utolsó sorban ezáltal egy csomó pénzt megspórolhatsz!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a TÁROLÁSTAN online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics