2017. július 25.

Viszlát álmatlanság, helló pihentető éjszakák!

Az alvás minősége az egyik legfontosabb tényező, ha jól akarjuk magunkat érezni napközben. Azok az emberek, akik jól alszanak, 50%-kal nagyobb valószínűséggel vannak jó egészségi állapotban és érzik magukat energikusnak, tettre késznek. A rossz alvás összefüggésbe hozható a másnapi teljesítményünk csökkenésével a munkahelyünkön, vagy a családi feladatok ellátásakor, sőt hozzájárul akár a munkahelyi balesetek bekövetkezéséhez is. A jó alváshoz 100%-os sötétre van szüksége szervezetünknek még akkor is, ha nem vagyunk azok a típusú emberek, akik csak teljes sötétben képesek aludni. Ez azért van, mert a szemünk és a testünk folyamatosan reagál a fény és a sötét hatására még akkor is, amikor nem vagyunk ezzel tisztában és akkor is, amikor alszunk. A hálószobába beszűrődő fények megakadályozhatják, hogy elérjük a mélyalvás fázist, amikor a testünk pedig már ezt igényelné. Ideális esetben egy felnőtt szervezetnek az éjszakai pihenés 15-20%- át a mélyalvás fázisban kellene töltenie.


Amikor megfelelő sötétségben alszunk végig egy éjszakát, akkor másnap szervezetünk sokkal fogékonyabb a természetes nappali fényre, ettől pedig energikusabbnak érezzük magunkat. Ennek oka, hogy a napfény és a sötétség közötti kontraszt harmóniában van a biológiai óránkkal és azt üzeni testünknek, hogy napfényben legyünk aktívak, sötétben pedig nyugalomra vágyik. Nyáron még nehezebb igazán jól pihenni, hiszen már korán reggel erősek a betűző nap sugarai, amelyek idő előtt felébresztik testünket. A jó alváshoz teljes sötétség kell!


A VELUX árnyékolók és redőnyök biztosítják a megfelelő körülményeket éjjelente is. A VELUX fényzáró rolók teljes sötétet biztosítanak, amikor arra van szükség, hiszen tartósínes kialakításuk miatt oldalt sem szűrődik be világosság, ráadásul bármely pozícióban megállíthatók az ablakon. Anyaguk nem engedi át a legerősebb fényt sem, így bármelyik színt, vagy mintát kiválaszthatjuk, ami illik a hálónk hangulatához. A VELUX tetőablakokra a fényzáró roló belülről kerül felhelyezésre és az ablakra szerelt rolótartóknak köszönhetően ehhez szakember segítségére sincs szükség. A teljes fényzárást biztosító árnyékoló mellett a VELUX választékban számos más típusú rolót is találunk, melyekkel a fényt szabályozhatjuk, irányíthatjuk, vagy szűrhetjük. Bővebb információ a velux.hu honlapon!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics