2017. július 20.

Így dobd fel a gyerekszobát egyszerűen!

A gyerekszoba feltuningolásának egyik legegyszerűbb és leginkább költséghatékony módja, ha falat festünk. Nem, nem Micimackóra és Disney-hercegnőkre gondolok…

Persze remek tapéták és poszterek is kaphatóak, de ezért már jóval mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, nagyjából 40-50ezer forintnál kezdődnek a jobbak és ezalatt nem csak a minőséget értem, hanem magát a designt.

Egyszóval ha jó a kézügyességünk és van időnk-türelmünk a mintát megtervezni, akkor festhetünk szabad kézzel is:

Kézügyesség híján, némi méricskéléssel és türelemmel bárki el tud készíteni egy geometrikus mintát:

Azonban ha ennél kicsit többre vágyunk, akkor a megoldás a stencilfestés. Hamar látványos eredményt érhetsz el vele, csak felteszed a sablont a falra, átfested, aztán tovább illeszted, fested. A sablonfestésnél precizitásra szükség van, de kézügyességre nincs, bárki tud vele dolgozni, csak nem szabad kapkodni és be kell tartani azt a pár nagyon egyszerű szabályt, amitől a minta szép lesz.

Itt egy kis videó a sablonfestésről:

A webshopunkban a stencilek mint saját tervezésűek és gyártásúak, köztük több kimondottan gyerekszobába való van, ezekből válogattam most párat:

kid_02A

Nem kell az egész szobát végig mintázni, kiválaszthatsz egy falat, de a mennyezetig se muszáj végigvinni:

shf_06_KID

shf_29_KID

SMF_13_B_KID

Néhány trükköt azért elárulnék, ami befolyásolja a szép végeredményt:

  • naggyon-naggyon kevés festéket használj! Különben befolyik a sablon alá és csúnya lesz. Én sima akrilt szoktam ajánlani, mert elég a kicsi kiszerelés és ez sűrűbb, mint a falfesték. A híg festék se jó, szintén könnyen befolyik alá. Festheted szivacshengerrel is
  • Ha kész vagy, rögtön odébb lehet helyezni és folytatni, mivel a kevés festék szinte azonnal szárad
  • A sablonon vagy maga a minta vagy külön illesztési pontok jelölik, hogyan folytasd a mintát
  • Nincs szükség sok mindenre: stencilecset/henger, festék, tálka, papírtörlő, maszkolószalag, sablon, vízszintező

 

Abszolút ránk van bízva, hogy a sablonnal mekkora felületet festünk és hány színnel. Lehet a minta egy színű vagy egy színnek több árnyalata, de nagyon színes is. Formázhatjuk a mintát lányosra, fiúsra és semlegesre is, csak a minta adott, a színeket mi választjuk. Például, ha egy kislány rajong a dínókért – ami általában fiúsabb téma – akkor a sablon segítségével minden további nélkül festhetünk lila és rózsaszín dínókat is 🙂

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics