2017. június 30.

Egy újabb kincslelőhely: Tolerián Antik, Vác

Vannak kedvenc beszerzési helyeim, ahova időről időre elmegyek, akkor is, ha nincs semmi konkrét, amit vennem kéne. Persze jobb listával menni, akkor kevésbé csábul el az ember, mert üres kézzel természetesen nem lehet eljönni! Rengeteg fotót készítettem a Tolerián Antiknál, egyszerűen annyit minden van, hogy azt nem lehet pár képen bemutatni.

Ezt a varrógéplábat pontosan 3 éve vettem itt az akkor még romokban álló Házba, hogy majd egyszer mosdóállvány lesz belőle a WC-ben.

És lett is:

Most ismét ellátogattunk Vácra, lista nélkül, csak úgy 🙂 Sok változás történt az elmúlt években, most már 3000 m2 van roskadásig megpakolva, mert a korábban a VF Kft-hez tartozó részt is átvette a Tolerián Antik és további bővítéseket is terveznek.

Fontos kiemelni, hogy itt nem csak régi dolgokat találunk! Rengeteg holland import lakberendezési tárgy és bútor van szuper áron, de vannak például indonéz bútorok is. Érdemes nagyon alaposan körbejárni, mert a legeldugottabb sarokban is szuper dolgokra lehet bukkanni, van amit nem is értettem, miért rejtegetnek ennyire, például ezeket az ülőkéket vagy faragott bútorokat:

 

De vannak itt régi motorok, óriás Mikulás, trójai faló, vidám szakács és barátai, Buddha táblákkal:

A bútorok tekintetében a fehér antikolt darabok a legnépszerűbbek, ezek között vannak régi bútorok, és újak is, az asztalosműhely a régiek mintájára készíti őket, ahogy például az asztalokat is, amelyek különböző felületkezeléssel rendelhetőek.

De bőven vannak olyan régi bútorok is, amelyek mi magunk is kezelésbe vehetünk, festhetjük őket, ahogy tetszik. Ezek különösebb értéket nem képviselnek, ezért bátran ecsetet ragadhatunk és vannak olyan holland bútorok is, amelyek fából készültek, jó formájuk van, de szintén nem antik darabok, ideális alapanyagok:

Régi, festett darabok:

Órák:

Lámpákban sincs hiány, régieket és újakat egyaránt bőségesen találunk, az ipari stílustól kezdve a klasszikuson át az aranyozott barokkos formákig:

Ha már a barokkos formáknál tartunk a „boudoir stílusú” bútorok közül 1-1 darab jól mutat egy eklektikus enteriőrben, tömegesen inkább üzlet berendezésnek tudom elképzelni. Gyerekméretben is van, a kisasszony rögtön lecsapott rá, de a kérdését megelőzve határozottan közöltem, hogy sajnos nem fér be a kocsiba, nem veszünk „trónt”.

Iszonyú mennyiségű fém bútor, kerti bútor, fém dekorációs tárgy van:

Régi stílusú autók, járművek:

Régi használati tárgyakból sincs hiány:

Függöny elkötők:

Taxidermia kedvelőknek:

Tükrök és ülőkék régi teknőkből:

Nagyon jó formájú kerti székekre is bukkantam:

Tükrök régi ablakkeretekből:

Bólogató kutyák 🙂

Jópofa lámpák régi konyha eszközökből:

Népi szerszámok és a közéjük keveredett mentőgumi:

Azt hiszem ez a közel 50 darab kép jól szemlélteti, hogy mennyire sokszínű a kínálat, szerintem nincs olyan, aki itt ne találna valami fogára valót. Érdemes elmenni és feltérképezni a terepet, de ne üres zsebbel menjetek! Össze lehet kötni egy kis kirándulással, Vácnak nagyon kedves belvárosi része van, ha nagy a meleg, akkor pedig irány a Duna-part, csak ne hagyjátok otthon a fürdőruhát!

A Tolerián Antik Facebook oldalát itt találjátok, kövessétek bátran!

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics