2017. május 28.

Olvasói otthonok: nagypolgári lakásból meleg, családi fészek

Már régóta fáj a fogam arra, hogy bemutassam Helgáék lakását, ugyanis a tanfolyami zárt csoportba, már korábban tett fel képeket. Most végre itt van, bár Helga azt írta kicsit inába szállt a bátorsága, mert még nincs teljesen készen, például nincs szőnyeg és nincs “stylingolva” a lakás. Szerintem pont ez a legjobb benne, a szőnyegről meg annyit, hogy nagyon ritkán áll fenn az, hogy nem tűnik fel a hiánya, márpedig itt nem, ami azt jelenti, hogy nagyon egyben van minden.

A lakás nem kicsi, 160 m2, 4 szobával, néhány galériával és nagy nappali – étkező – konyhával, valamint két fürdővel, kamrával, mosókonyhával. Tágas előszobába léphetünk be, jó nagy beépített szekrénnyel:

A gyerekek szobái nagyon fantáziadúsak, igazi gyerekparadicsom:

A másik gyerekszoba:

A szülői háló és a másik fürdő:

A hálókon felül még van egy negyedik, dolgozószoba:

A galéria alatti tároló ikeás konyhaszekrény elemekből lett kialakítva:

Végül jöjjenek a közös terek. A nappali nagyon jó példa arra, hogy a TV-t nem szükséges a középpontba helyezni, sőt. Sokkal kellemesebb hangulatot érhetünk el, ha nem e köré szerveződik a teljes berendezés:

Egy ilyen otthont összehozni általában hosszú idő, de Helgáknál épp az ellenkezője volt, ami jól mutatja, hogy nem vagyunk egyformák. A felújítás 3,5 hónapig tartott úgy, hogy tégláig szétvertek mindent, ez nagyon kevés idő, csak egy szuperjó kivitelezővel vihető véghez. Viszont az ezt megelőző 2 hónapban Helga mindent megtervezett milliméterpapíron és már előre megrendelte a dolgokat, hogy ha kell, akkor ne emiatt álljon a munka (ezen nagyon sokan csúsznak el). Ezért már a költözéskor így festett a lakás, ahogy Helga írta, nem egy türelmes típus, tudta, hogy ami nincs meg azonnal, az utána már nagyon nehezen lesz meg, mint például a szőnyeg.

Azt azért hozzátenném, hogy az esetek 90%-ban ez nem megy ilyen gyorsan, a felújítás se, de utána belakni egy új lakást, otthonná alakítani, az simán 1-2 évbe is beletelhet, szóval senki ne érezze frusztrálva magát 🙂 Nem csak az anyagiak miatt, de sok múlik azon, hogy mennyi időt, energiát teszünk bele, hogy megtaláljuk a megfelelő dolgokat, márpedig ez nagyon fontos. Helga is írta: “Nagyon szeretünk itt lakni, és ilyenkor érzem igazán, hogy megérte a sok tervezés és hogy néha órákig kerestem egy bizonyos lámpát, vagy bútort. Vagy amikor Amerikából rendeltem a kilincset, vagy Németországból a teakfát, pedig közben mar néha én is úgy ereztem h ez túlzás. De a helyzet az hogy érdemes.”

A végére hagytam a kedvenc helyiségem, az étkező-konyhát, ami minden porcikájában szerethető és igazán személyre szabott:

Engem lenyűgöz ez az otthon és a rengeteg munka, amit beletettek, mert tudom jól, hogy ennyire aprólékosan megtervezni nehéz és rengeteg meló. Itt a blogon keresztül is gratulálok Helgáéknak!

Ha úgy érzed nem megy egyedül és segítségre van szükséged, nézd meg az online tanfolyamaimat, amelyek pont ebben segítenek! Megadják a kellő tudást ahhoz, hogy magad is boldogulj, a tanfolyamokhoz tartozó zárt FB csoportban pedig bármikor kérdezhetsz, ha elakadnál.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

 1. Szia Ditta!
  Meg szabad kérdezni Helgától a generál kivitelezőjenek nevet, illetve hogy kik csinálták a szép beltéri ajtókat, beépített szekrényeket, illetve az ablak alatti padokat?
  A lakás meseszép, nagyon egyedi. Minden elemének látszik, hogy minőségi. Külön fantasztikus, hogy ennyire rövid idő alatt készült el…
  Köszönöm,
  Dóri

  1. Szia,

   Az asztalosunk csinálta a beépített munkákat, és privátba szívesen megadom az elérhetőségeket, de sajnos erre az évre már nem igazán vállalnak újabb munkákat (kivitelező sem). 🙁
   Köszönöm

   1. Szia Helga!
    Köszönöm. Nekünk nem sietős. Meg csak tervezési fázisban vagyunk.
    Megírnád a [email protected] e-mail címre?
    Még egyszer köszönöm.
    Dóri

   2. Kedves Helga és Ditta! Gratulálok, gyönyörű lett! Engem is érdekelne az asztalos elérhetősége,
    kérlek, írd meg nekem is ([email protected]) és az is, hogy a gardróbszekrény ajtók és a fürdőszoba szekrények honnan vannak? Előre is nagyon köszönöm! Nóra

 2. Szia Ditta,
  Engem egy dolog foglalkoztat nagyon,hogy hogy oldották meg a gázcső eltakarását?Nem látom sehol a konyhában.
  Üdv,
  Henni

  1. Gipszkarton fal mögött megy, amin a felső részén több szellőző is van.

 3. Sziasztok!
  Gratulálok Helgáéknak, szuper lett. 🙂 Nagyon sok kedvenc részem van, de talán a tálalószekrény és a gyerekszoba falfestése viszi a pálmát…
  Egy kérdésem is lenne, ha lehet: a konyhafal szürkéje milyen kódú, márkájú?
  Köszönöm,
  Zsuzsa

  1. Szia, Köszi. A konyhai csempe: Marrakesh cementlap – Baraka 0503

   1. Bocsánat, ha félreérthető voltam, a falfesték színe érdekelne. De a cementlap is gyönyörű 🙂
    Köszönöm, Zsuzsa

 4. Kedves Ditta,

  nagyon pazar a lakás, szuper hogy megosztottad. Tegnap már írtam, de vhogy eltűnt a kérdésem. Esetleg meg tudod-e írni, hogy a konyhában a falon lévő fehér hangulatvilágítást biztosító lámpák milyen márkájúak/honnan vannak.
  nagyon köszönöm, üdvözlettel, Ági

  1. Szia,

   Mi az alkonylámpánál rendeltük, de szerintem máshol is van: Nowodvorski Gipsy típusú

 5. Kedves Helga!

  Engem a fiúk szobájának sarkában álló fonott kuckó érdekelne, egészen pontosan, hogy azt honnan szereztétek be? Eddig ez az egyetlen magoldás, ami igazán megfogott – én is fiús szobába keresek épp’ ilyen “elbújós” helyet.
  De gratulálok az egész otthonhoz, igazán az lett a képek alapján! 🙂
  Köszönettel: Eszter

 6. Kedves Helga és Ditta !
  Szenzációsan “kitalált”, üde hangulatos és egyedi ez a lakás ! Szinte nem is tudok egy-egy szuper megoldást kiemelni, mert szinte csak ilyen van !

 7. Kedves Helga és Ditta! Gratulálok, gyönyörű lett! Engem is érdekelne az asztalos elérhetősége,
  kérlek, írd meg nekem is ([email protected]) és az is, hogy a gardróbszekrény ajtók és a fürdőszoba szekrények honnan vannak? Előre is nagyon köszönöm! Nóra

 8. Engem kifejezetten zavar, nyomaszt a sok angol szöveg, London, New York, hogy jön egy gyönyörű polgári lakásba? A 100 évvel ezelőtti lakók csak néztek volna hogy itt már nem magyarul beszélnek..:( Nem látom a koncepciót mögötte vagy az összefüggést a gyönyörűen felújított polgári környezethez? Értem én, hogy ez van az IKEÁban, de akkor ez nem lakberendezés..

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics