2017. május 25.

Ma 6 éves a blog! – Elmélkedés az eddig megtett útról és a jövőről…

Nem akartam ismét egy olyan szülinapi blogbejegyzést írni, amiben felsorolok egy csomó számot és leírom, hogy mi minden történt velem az elmúlt egy évben. Ehelyett leültem és átgondoltam, hogy honnan is indultam, milyen célokkal és hova jutottam az elmúlt hat évben és ami még fontosabb, hogyan és merre tovább, mit szeretnék csinálni.

Nem tudom, hogy az olvasók közül ki mennyire van képben azzal hogy ez nem csak egy hobbiblog. A blog és a lakberendezés a munkám és a hobbim egyben, azaz a hivatásom és a megélhetésünk alapja. Nem csak az enyém, az egész családé, hiszen a Férjem is évek óta a vállalkozásban dolgozik. Nincs másik munkánk, nincs biztonságos hátteret nyújtó jól kereső férjem, csak a blog van és amit köré együtt felépítettünk. Megfizethetetlen az a szabadság, amit ez nyújtani tud, de mielőtt valaki elkezdene irigykedni, gondoljon bele abba, hogy mindez mekkora felelősséggel is jár!

Hosszú idő volt, amíg a blogon és a lakberendezésen belül megtaláltam a saját utamat. A blog maga is sokat változott az évek alatt, az utóbbi egy évben már szinte kizárólag saját tartalom van és míg az elején az volt a cél, hogy minden nap írjak – így jöttek az olvasók – ma már sokkal inkább a kevesebb, de minőségibb tartalom előállítása a cél. Nem írok blogbejegyzést csak azért, hogy valami legyen. Az évek alatt voltak kudarcok, soha el nem kezdett ötletek, félbemaradt megvalósítások is, de ha úgy nézzük ezek is roppant hasznosak, hiszen mind hozzájárultak ahhoz, hogy letisztuljon bennem a kép, mit szeretnék csinálni és mindig visszaterelgettek a nekem kijelölt útra.

Több, mint 5 éve elsőként kezdtem el egyedi tematikájú lakberendezési tanfolyamokat tartani, olyanokat, amelyeknek nem az a célja, hogy lakberendezőket képezzen, hanem, hogy azoknak segítsen, akik maguk szeretnének boldogulni egy lakásfelújítással, lakberendezéssel, de nem szeretnék elszúrni és fontos számukra, hogy stílusos otthont alakítsanak ki. Ma már többen tartanak ilyen hobbi tanfolyamokat, de online formában tudtommal továbbra is csak nálam érhető el.

Emellett persze még sok mást is csináltam, de egyre jobban azt éreztem, hogy mind az időm, mind az energiám teljesen szétforgácsolódik. Ezért és egy kevésbé rohanó élet reményében tavaly ősz környékén elkezdtem átgondolni mindent és számtalan nehéz döntést meghoztam, bizonyos dolgokat tudatosan leépítettem, hogy az energiáimat és az időmet az igazán fontos feladatokra tudjam koncentrálni. Ahogy a Forbes magazinos interjúban is elmondtam, nem szeretnék nagy céget építeni, én inkább így dolgoznék:

Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnék fejlődni, előre menni. Dehogynem! Van egy csomó tervem. De nem úgy, hogy rohanok, halálra dolgozom magam és közben észre se veszem és elmegy mellettem az élet. És azt sem jelenti, hogy keveset fogok dolgozni – bár jó lenne csökkenteni a napi 10-14 órát – vagyis egyszer majd igen, de addig még hosszú út van előttem. Egyszóval lehet előre menni, terveket szőni, sokat dolgozni úgy is, hogy mindezt komótosan tesszük, nem szétstresszelve magunkat. Slow living – slow business! Ez lett az új mottóm.

A külső szemlélőnek éles változás nem lesz, az online tanfolyamokra továbbra is nagy hangsúlyt fektetek, a blog továbbra is lesz, benne a Házprojekttel. Továbbra is tartok konzultációkat, a webshopunkra kicsit több időt kell majd szánnom és jön az új könyv! Igaz, nem most ősszel, ahogy terveztük, hanem jövő tavasszal, épp azért, hogy ne kelljen rohanni, legyen idő mindent befejezni a házon és kényelmesen megírni.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics