2017. március 23.

Pirosból csíkos: Beáék nappalija

Bea évekkel ezelőtt járt nálam tanfolyamon, de ahogy a lakberendezésnél gyakori, néha sokat kell várni a megvalósulásra. Bea remek nappalit alakított ki a társasházi lakásban, nem erőltetett semmit, mint ahogy a tanfolyamon is megtanuljuk, nem lehet mindent mindenhova! A kapolcsi parasztház tökéletes környezetet biztosít a provencei stílusnak, ugyanakkor egy társasházba nem való.

Így írt a felújításról Bea: „reklámgrafikusként egészen jól elboldogultam a 2D világában, ugyanakkor ahogy térbe kellett helyeznem a dolgokat bajban voltam. Nem éreztem milyen arányú legyen egy szekrény mérete egy helyiség méretéhez képest, nem gondoltam át valójában mi az a stílus irányzat/irányzatok amikben a párom és én valóban jól érezzük magunkat, nem igazán foglalkoztatott hogy mit hova tudok majd elpakolni így  praktikus elgondolás nélkül folyamatosan fluktuálódtak az apróságok a kis lakásban, igazából nem volt helyük és ettől hamar rendetlenség lett! Ettől függetlenül, pontosabban ezzel együtt zavart hogy ez így van! Ditta oldala volt az első olyan oldal, ahol nem mű lakások sokaságán scrollozhattam végig nagyokat sóhajtva „sosem lesz ilyenem”, hanem végtelenül praktikus tanácsokkal és közvetlen stílussal segített eligazodni az otthonteremtés művészetében.”

Ilyen volt előtte:

„Nem volt túl sok megtakarításunk, de a bordó falnak mennie kellett, nem bírtam tovább! Szeretem a színeket, fél évenként más és más színbe tudok beleszerelmesedni, de tudtam, hogy soha többé nem tennék egy mély és erős színt egy egész szobára, így egyértelmű volt hogy a kurzuson megtanult „fehérrel minden jól kombinálható, a színeket pedig használd a mozdítható és cserélhető dekorációkhoz, kisebb tárgyakhoz” alapgondolatot fogom követni.

A világos és sima fehérbe azonban akartam valamilyen plusz különcséget csempészni, ha már kreatívnak tartom magam, legyen valami egyedi plusz! Így találtam rá az óriási csíkokra!”

csikok

A fehér bútorokkal mindig is jóban voltam, tetszettek és egy társasházi lakásba illik is. A minimál íróasztal és fehér könyves szekrény mellé némi romantikus elemként került be az ugyancsak fehér, de sokkal lágyabb és nőiesebb külsővel rendelkező ebédlőasztal, a fal színéhez illő ülőpárnákkal és tányéralátétekkel. Ezeket szeretem kint is hagyni, mert jól mutat az asztalon. A sok fehér kiemeléséhez sötét színű laminált padlót választottunk (a fehér padlók is csodaszépek, de nekem túl hidegek), magas kopásállósággal a két kutya miatt. A szoba keretét pedig a gyönyörűen felrakott hófehér széles hablécek és a szintén hófehérre mázolt láblécek adják meg.   P1010033 P1010036

„A szőnyegeknél a praktikusság volt a mérvadó, természetesen fehéreket, ugyanakkor csak és kizárólag a mosógépbe beférős méretű rongyszőnyegeket választottunk és a fekhelyeket nem közvetlenül a fal mellé, hanem gyorsan tisztítható bútordarabok mellé raktuk.”

P1010062

„Ha még egy utolsó tanáccsal élhetnék, akkor az az lenne, hogy mindenképp szuper jó kivitelezőkkel, vagy ügyes férjjel együtt csináljátok meg az alapokat, mert borzasztóan sokat számít a végeredményben a minőségi alapozás. Amint látszik még bőven van mit csinálni, de inkább legyen egy sima és szinte tökéletesre csiszolt falam, szinte tökéletesen egyenes csíkokkal, mint három bútordarabbal több. Majd idővel meglesz az is!”

P1010078 P1010091

parnak szekecske1 szekecske2

Köszönöm Beának a képeket, csak így tovább és várom majd a többi helységet is 🙂

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Mentés

Mentés

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics