2017. március 17.

Stíluskalauz: Franciaország

A skandinávok után folytatom a sort a franciákkal, akik hasonlóan sokrétűek. Ha egy szóval kellene jellemeznem a francia lakberendezést, az az elegancia lenne. Mindegy, hogy városi lakásról vagy egy vidéki házról beszélünk, ők még a countryt is képesek elegánsan művelni.

Ezt is 6 nagyobb egységre bontottam, amelyeket persze még lehet tovább bontogatni.

1. Klasszikus

Én csak chateau-nak hívom, mert maximálisan dominál benne a kastélyos jelleg, még akkor is ha egy polgári lakásról van szó. Csak ilyen környezetben mutat jól, panelban ne próbálkozz vele.

francia1

francia2

2. Polgári eklektika

Borzasztó sokféle lehet, de két közös jellemzője mindegyiknek van: polgári enteriőr és az elegancia. Mindegy, hogy romantikus,  bohém, drámai vagy kissé glamouros, mindig könnyed, légies és elegáns.

francia3

francia4

francia5

francia6

A következő 4 stílust elég nehéz elkülöníteni, besorolhatnánk az egészet a country alá, de hát egy kicsit mind más és ahogy már a múltkor is írtam, nem szeretem leegyszerűsíteni. Ezeket a típusokat én magam szedtem szét, mert szerintem így jobban átlátható.

3. Klasszikus country

Klasszikus, elegáns vidéki stílus, nekem angolos. több színt és mintát használ, mint a többi „country-változat”.

francia10

francia11

4. Provence

Hasonlóan a klasszikus countryhoz ez is elegáns, de a színek és a minták visszafogottabbak. A fehér és a szürkés árnyalatok dominálnak, erős színeket nem használ, inkább finom, pasztelles árnyalatokat. A fehér és natúr mellett általában csak egy szín jelenik meg (ha egyáltalán megjelenik).

francia12

francia13

francia14

francia15

5. French nordic

Ez már egy nagyon keverék dolog. A provencei stílus és a skandináv nordic színeinek a keveréke. Nem áll messze a mezei provenceitól, de több a szürke, amolyan északiasan hűvös.

francia9

francia8

6. Rusztikus

Ezt a végére hagytam, mert az összes többivel ellentétben ezt már nem tudom az elegáns jelzővel illetni.  Ez inkább falusias, „parasztos”.

francia16

francia17

A franciákat is kivesézem a Találd meg az otthonod stílusát tanfolyam első részében.

A képeket megtaláljátok a Francia eklektika és country pinterest albumomban.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics