Dulux EasyCare – a mosható, súrolásbiztos falfesték

A falakkal örök probléma, hogy habár a 90% szép tiszta marad az idő teltével is, van az a bizonyos 10% ahol a lakás használatából adódóan sokkal gyorsabban koszolódik, mint máshol. Tipikusan ilyen az előszoba, vagy a villanykapcsolók környéke. A konyhában is kifröccsenhet főzés közben bármi a falra és ha kisgyermek van a családban, akkor a fal alsó egyharmadán bárhol találhatunk gyanús foltokat, tenyérlenyomatokat, esetleg kedves kis rajzokat.

20150115_zolynski_dulux_d110780

Erre megoldás a Dulux EasyCare, ami ellenáll a dörzsölésnek is, így falaink sokkal tovább szebbek és tisztábbak maradnak, mintha sima falfestéket használnánk.

Én is leteszteltem ám, hogy ne csak a levegőbe beszéljek. Még jó, hogy maradt egy darab gipszkartonunk az építkezésből, két rétegben festettem le a Bársony szürkület fantázianévre hallgató színnel. Aztán vártam pár napot és jól összekoszoltam! Rajzoltam rá ceruzával, összekentem csokival – ez volt a legjobb – és ment rá narancslé, szójaszósz is:

img_2504

A Dulux EasyCare víztaszító technológiájának köszönhetően nem szívja be a fal a szennyeződést és könnyedén eltávolítható a kosz anélkül, hogy a festék veszítene a színéből. A hivatalos teszteken a következőkre tesztelték: narancslé, cola, szójaszósz, cékla, kréta, színes ceruza, csokoládé, rúzs. A festék tízszer jobban ellenáll a dörzsölésnek, mint más festékek! A művem:

img_2518

img_2521

img_2524

A mosható festékek általában fényes felületűek – tudjátok mint a régi iskolafolyosókon a jó öreg olajfesték – nem véletlenül, hiszen ezekről könnyebb eltávolítani a szennyeződést. A Dulux EasyCare viszont matt, aminek további előnye, hogy nem emeli ki annyira a fal hibáit, mint egy fényes felület.

Hogyan távolítsuk el a foltokat? Első körben itassuk fel papírtörlővel:

img_2526

Majd egy nedves, de tiszta ronggyal, szivaccsal mossuk le, de ne a dörzsivel essünk neki:

img_2540

Ha továbbra is ragaszkodik a folt a falhoz, akkor tegyünk egy kis mosogatószert  a szivacsra, finoman simítsuk át a felületet és hagyjuk egy kis ideig, hogy a szer kifejtse hatását. Ha még mindig látszik a folt ismételjük meg, öblítsük ki gyakran a szivacsot és többször töröljük át:

img_2534

img_2541

Végezetül pedig tiszta vízzel töröljük le a falat:

img_2543

Nagyon durva ez a festék, amellett, hogy szép a felülete, tényleg lejön róla minden! A csoki úgy jött, le mintha csak egy tányérról mosnánk le, a folyékony dolgokat nem szívta magába, megálltak a felszínén, a színes ceruza a sima vízzel úgy tűnt el, mintha ott se lett volna. A fekete ceruza viszont rendes grafit volt, na ez keményebb dió, nehezebben jött le. Itt be kellett vetnem a szivacs dörzsi felét is és nem is kíméltem, mert gondoltam akkor már azt is lecsekkolom, hogy ezt hogy bírja. A pálcika ember eltűnt, a dörzsölésnek annyi nyoma maradt, hogy ha valaki nem tudja, észre se veszi, szóval minimális, pedig adtam neki rendesen. Egy normál falfesték már nem lenne a falon.

Ha pedig szeretnéd megnézni, hogy milyen szín állna jól a szobádnak, töltsd le a Dulux Visualizer alkalmazást:

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics