2016. október 17.

Házprojekt: alakul a hálószoba is

A költözés óta csak keveset írtam, egyrészt alig van időnk a házra a sok munka miatt, másrészt nem minden látványos, ami történik, de folyamatosan csinálgatjuk a dolgokat!

A hálóban ez még közel sem a végleges állapot, de lassan összeáll. Egészen a mai napig a szoba közepén állt az ágy, mert még fel kellett ragasztani és lefesteni a szegélyléceket. Ezt a hétvégén sikerült befejeznem, így visszaszereltük az ágyra a fejvéget, betettük a helyére és feltettük fölé a beludzs imaszőnyegünket. Az Artkraftban vettünk két rönk lerakót, kicsit féltem, hogy túl alacsony lesz (magas éjjelszekrényt nem akartunk), de meg kell hogy mondjam nagyon tetszik. Mivel pici a szoba, így sokkal szellősebb maradt, mintha valami nagyobb darabok került volna ide. Bocs a sárga képért, esti lámpafénynél ez sikerült:

halo2

Vettem pár párnát ide, de még várom, hogy megérkezzenek, illetve a lámpát is lecseréljük. Ez a léces van itt:

img_0006

Igen, tudom, tök jó lámpa és egyébként illik is ide, de ezt anno azért vettem meg, mert marha jól néz ki, a helyét még nem tudtam. A hálóban maradt hely neki, de nem az igazi, viszont, ami jön a helyére az tuti lesz. Remélem 🙂

Nem feltétlen akartam a falra egyéb dekort, nem vagyok annak a híve, hogy mindet pakoljuk tele, jobban szeretem, ha szellős marad a tér, viszont van egy csomó cuccunk, amiket azért csak kiraknék. Először azt gondoltam, hogy tegyük fel azt a 4-5 üres képkeretet, ha már a sarokban állnak, de ez Férjnek nem annyira nyerte el a tetszését, azt mondta, hogy olyan semmilyen. Igaza is volt.

Aztán elővettem egy réges-régi ötletemet, ami évek óta a fejemben van de nem állt eddig össze, hogy milyen körülmények között lehetne megvalósítani. Van egy jó nagy doboz bizonyítványunk meg indexek, nem a sajátjaink, vagyis az is egy doboznyi, hanem régi családi darabok, szülőktől, nagyszülőktől. Mindig is azt gondoltam, ezeket valahogy ki kéne tenni, mert jól néz ki és poén és különben is csak ott állnak a dobozban.

Szóval előbányásztam, elkezdtem belerakosgatni őket a keretekbe és ez lett:

halo-kepek

Ez így nagyon tetszett mindenkinek 🙂 Még van vele meló, nem lesz könnyű őket beletenni a keretekbe, van aminek van üvege, aminek nincs, annak vágunk plexiből, ez van kéznél. Bár innentől kezdve ezt Férjre bízom, ő ért ezekhez.

Pár hete már elkészült a gardróbunk fele, a másik oldalt, ahova az akasztós rész jön, pedig szerda-csütörtök fogjuk megcsinálni. Minimál költségvetésből készült, a hajópadló maradékokból, a fiókokat és a nadrágkihúzót vettük csak az Ikeában.

gardrob

gardrob2

Ha ezek megvannak, akkor gyakorlatilag a hálószoba kész, kivéve a tolóajtó, ami a gardróbra kerül majd, de ez a projekt biztosan tavaszra marad a másik két tolóajtóval együtt (gyerek-gardrób és mosókonyha).

Közben tűnik el a sittkupacunk is, remélem a héten már minden szeméttől megszabadulunk, és törik fel az aszfaltot is, így elképzelhető, hogy hétvégén már kicsit tudunk tereprendezni.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics