2016. szeptember 12.

Képkeret-kalauz különböző stílusokhoz

A képekkel való dekoráció során sok kérdés merül fel, a legtöbbször azt hallom, hogy „van egy üres falam, fogalmam sincs mit tegyek oda”. Ilyenkor a legjobb inspirációkat keresgélni és azokból ötletet meríteni. Hoztam egy kis válogatást, ahol három nagyobb „stílust” különítettem el. Mindegyik teljesen más hangulatot hordoz, a keretek stílusát is a lakáshoz válasszuk!

Modern keretek

Ha figyelmesen megnézitek a képeket, akkor látható, hogy nagyon vékonyak a keretek és nincs paszpartu, teljesen kitöltik a képek a helyet:

modern2

modern3

modern4

modern5

Persze, ez nem azt jelenti, hogy a vastagabb kereteknek és a paszpartunak lejárt volna egy ideje, csak szerettem volna felhívni a figyelmet erre az irányra, ami a mai stílusok többségéhez passzol: skandináv, minimál, modern, eklektikus, mcm, stb. Anyagukat illetően szintén nem mindegy milyen, a skandinávos hangulathoz nyugodtan mehet például fekete-fehér műanyag. De mcm-hez vagy ha egy kicsit art decos, glamouros hatást szeretnénk, akkor fémesen csillogót. Rusztikus és neutrális enteriőrbe pedig jöhet a natúr fa:

modernrusztik

És még a vintage stílussal is jó kombót alkot:

modernvintage

Klasszikusok másképp:

Egészen más hatást ér el, mint a fenti képek, inkább bohém, vintage-eklektikus otthonokhoz passzol. Csak fogjunk pár régi keretet és helyezzük el másképp, gondoljuk újra. Kép a képben:

klasszik1

Ki mondta, hogy fel kell őket akasztani?

klasszik2

Itt meg kimásztak a képek a helyükről:

klasszik3

Hasznosítsd újra!

Egy egész irányzat épül már az újrahasznosításra és arra, hogy kidobás helyett a tárgyaknak új funkciót adjunk. Végtelen számú ötletet találhatunk a témában, én most csak párat ragadtam ki, ezeket nem is magyaráznám túl, jól látható, hogy miből lettek:

modernvintage2

ujra1

ujra2

ujra3

ujra4

ujra5

A képeket és a forrásukat megtalálod a Pinterest albumomban.

Ha pedig Neked is vannak ötleteid, akkor gyere és tervezz, mert a Zepter 13. alkalommal hirdeti meg formatervezői pályázatát, amelynek idei témája “A  keretek művészete – szépség keretei“. A pályázóknak padlóra, asztalra vagy falra helyezhető kép/fotó/tükör kereteket kell tervezniük. A pályázat komoly publicitással és díjakkal jár!

Nevezési határidő: 2016. szeptember 30.

A pályázat részletes leírását, feltételeit itt találjátok. Ha van formatervező/képző-iparművész ismerősöd, akkor oszd meg vele a lehetőséget!

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics