2016. július 18.

Mennyi pénzt spórolhatsz egy új kazánnal?

Ahogy már többször említettem itt a blogon is, július 1-től már nem lehet a régi típusú kazánokat kapni, csak kondenzációs kazánokat, amelyekkel teljesen megszűnik a CO mérgezés veszélye.

Mivel ezek a készülékek drágábbak, mint a régi hagyományos kazánok, ezért hiába avult már el a fűtésrendszer, sokan halogatják a cserét. Nekik ajánlom a következő kalkulátort, amivel előzetesen ki lehet számolni, hogy egy új kazánnal egy év alatt kb mennyi pénzt spórolnak meg. A kazánok ára viszonylag rövid idő alatt megtértül.

A hazai kazánállomány átlag életkora 18-20 év!

ariston

Vegyünk például egy 70 nm-es városi tégla lakást, amely a 70-es években épült, nem szigetelt, jelenleg konvektoros fűtésű és a jövőben egy korszerű, kondenzációs kazánnal szeretnénk megoldani a 4 tagú család fűtését és meleg víz ellátást. Ebben az esetben egy kondenzációs kazán és a fűtés korszerűsítés akár 2 év alatt is megtérülhet, amennyiben nincsenek kémény problémák. Akár 35%-ot is megspórolhatunk, ami 165 000 Ft gázköltség valamint 33 000 Ft vízmelegítési költségmegtakarítást jelent. Tehát egy év alatt 200.000 Forintot spórolhatunk!

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics