Házprojekt: hétvégi kalandok

Kicsit megcsúsztunk a dolgokkal. Hiányzik két beltéri ajtónk (a két hálóhoz, mert azok új kialakításúak), nem akartam ide drága ajtót, egyszerű beltérit, de tömör fát, nem lamináltat! Mindenhol olyan béna osztásokkal van, hülyét kapok az íves verzióktól, de kb csak ilyeneket találtam. Az Obiban végül találtam, de persze csak egy db volt, a másikat rendelni kell, az 2-3 hét. Mindegy, a raktáron lévőt megrendeltem online, gondoltam így majd gyorsan odamegyünk, elhozzuk és kész is, a másikat pedig megrendelem, mert azt természetesen nem lehet online, csak személyesen??! És nem lehet kifizetni meg egyből szállítást kérni. Ha megérkezik, akkor ismét be kell menni, hogy kifizessem és megkérjem, hogy szállítsák ki.

ajto

Először is a részünkre félretett ajtót kb 3/4 óráig keresték, nincs meg. Aztán én megtaláltam (rajta volt a rendelési cetli). Elkezdik levenni, látom, hogy ez marhára nem az az ajtó, amit én kértem, más volt az osztása…. További 3/4 óra keresgélés, majdnem eljöttünk! Végül megtalálták, leveszik, látom hogy szét van esve a tok része. Remek. Ennyi pénzért nem várok csodát, na de azért mégis. Szóváteszem. Rendes volt a srác, azt mondja kapunk rá kedvezményt, megkérdezi a főnököt. Kérdeztem, hogy a várakozásra is van-e kedvezmény, de arra sajnos nem adnak.

Végül kialkudtam, hogy szállítsák ki ingyen (valószínűleg nem fért volna be a kocsiba, lemértük előtte, de nagyon határeset volt). Így bő másfél óra után várakozok, hogy kifizessem és megrendeljem a szállítást. A hölgy mondja, hogy várjak még kicsit, majd az új kolléganő megcsinálja, hadd tanulja meg (gondoltam hurrá, az biztos jó gyors lesz), de azért még mosolyogtam. Eltelt vagy 10 perc, 5en álltak az információs pultban, az új kolléganő még mindig az előző vásárlóval bénázott, a többi 4 egymással cseverészett. Elegem lett és szóvá tettem, hogy miért kell várnom, amikor itt dumálgatnak négyen és már eddig is másfél órát vártunk az ajtóra, amit előre megrendeltem. Végül nagy kegyesen elkezdtek velem foglalkozni.

Szóval így szépen eltelt a szombat délelőtt, aztán  délután se tudtunk az eredeti terv szerint haladni, mert a kőművesünk utolsó pillanatban közölte, hogy ő mégse csinálja meg a padlásfeljárót (amit hetek óta mondogatok neki és hogy a héten meg kell lennie). Persze nem nekem mondta (nem merte), hanem Férjnek és ezek után hiába hívtam két napon keresztül, nem vette fel és vissza se hívott… Úgyhogy Férj beállt épületasztalosnak és készített egy feljárót, amit persze, ahogy egy precíz formatervezőhöz illik, előbb megszerkesztett 🙂

padlasfeljaro2

padlasfeljaro

Én tegnap délután a varrógéplábat csiszoltam, tisztítottam. Fogkefével. Ezt ma még folytatom, igazán ki lehet kapcsolni közben 🙂 Férj megy kádat csiszolni. A képen már lábatlanul:

kad

A mosdópult betonozása holnapra marad és holnap jönnek a betont is csiszolni!

Tök jó, hogy van egy blogom, ahol kipuffoghatom magam 🙂 Szép vasárnapot!

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics