2016. január 24.

2016-os trendek a lakberendezésben

Kezdeném azzal, hogy nem hiszek a lakberendezési trendekben. Hogy miért adtam akkor ezt a címet a posztnak? Mert erre sokan rákattintotok és elolvassátok 🙂 Például az év színe őrület… a divatban látom értelmét, de a lakberendezésben annyira nem érzem, hogy lenne létjogosultsága, na mindegy, nem is erről akarok írni.

Szóval az Elle Decor sorol fel az oldalán 10 trendet, ezekből szemezgettem, bár hozzátenném, hogy a legtöbb egyáltalán nem új, hanem évek óta létező jelenség…

Azt írják, hogy a konyháknál most sokkal inkább egy eklektikus, személyesebb megjelenés lesz a trend. A sterilitás helyett sokféle anyaghasználat jellemzi, mint pl itt a régi fa, vintage szőnyeg, fényes pult, stb. Aki rendszeresen olvas, az tudja, hogy nálam már sok éve ilyen a “tökéletes” konyha, szóval örülök neki 🙂

konyha1

Szintén nem olyan nagy újdonság, hogy különböző szekrényelemek jelennek meg együtt, pl a felső-alsó elem más színű vagy akár más stílusú. Azért vigyázzunk, könnyen mellé lehet nyúlni és én konyhaszekrénynél továbbra is azt vallom, hogy a kevesebb több, legyen egyszerű és időtlen darab. Továbbá menő a fekete rozsdamentes acél. Tényleg jól néz ki, de gyanítom, hogy minden apró nyom meglátszik rajta. Ahol koszos kis mancsok vannak, ott nem ajánlom és most nem kutyákra gondolok:

acel

TV-mentes nappali. Ezt abszolút pártolom, ha nem is száműzünk minden kütyüt, legalább helyezzük, rejtsük el úgy, hogy nem e köré szerveződik az egész helyiség és az életünk…

nappali

Helyette jöhet a kandalló. Bár ezt is fura trendnek nevezni, de tény, hogy a szoba jóval hangulatosabb, ha ez a fókuszpontunk a másfélkilométer átmérőjű TV helyett. Kislakásba, kémény nélkül pedig ott vannak a bioetanol kandallók. Jó tudom, az nem ugyanaz de látványra remek és azért egy kicsit hozza az érzést is:

kandalló

Szobaszerű fürdőszoba. Erről úgy négy éve írogatok, nem kell mindent agyoncsempézni és néhány “nem oda illő” kiegészítő határozottan jót tud tenni:

furdo1

A többi trendnek nevezett dolgot megnézhetitek az Elle Decor oldalán, de azt fontos megemlíteni, hogy ez az amerikai oldalon íródott cikk, az eklektikus konyha, szobaszerű fürdő és társaik Európában sokkal elterjedtebbek. Mondjuk ez mindig is így volt, a tengerentúlon az európai a menő, itt meg ami amerikai, bár nekem az amerikai vonal túlságosan formális és merev, nem is a hazai léptékekhez való.

Zárásképp annyit, hogy továbbra se tudósítok majd az év színéről és hogy az adott évben éppen mi a trend. Ezt a szót sokkal tágabban értelmezem és semmiképp sem egyes évekhez köthető a dolog. A trendek folyamatosan változnak, alakulnak, hatnak egymásra, összemosódnak. Olyan mint a lávalámpa, ami egyébként marhára nem esztétikus kiegészítő, lécci senki ne vegyen ilyet.

Az aktuális irányzatokról mindent megtudhattok a Találd meg az otthonod stílusát online tanfolyamomon.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics