25 m2-en az Andrássy úton

A most bemutatott lakást egy kedves ismerősöm, Kriszti küldte. Íme néhány infó a körülményekről:

  • Adott 3 testvér, akik a nagymamától megörököltek egy közel 120 nm-es Andrássy úti lakást kb 4 évvel ezelőtt
  • Elég lelakott volt, egy csomó megmentésre váró régi bútorral és sok személyes holmival a gyerekkorukból és a nagyi fiatal korából
  • Kis költségvetésből kellett kihozni valami jót
  • A lakást szétválaszttották két részre. Az egyik részét 3 éve újították fel, a „kisszobára” – most került sor . Ezt a régi lakásnak a cselédszoba – konyha – tároló – wc teréből kellett kialakítani.
  • A stílus visszafogott, kicsit eklektikus, régi holmikkal, jópofa ötletekkel

A hangulatterv:

hangulat

Az alaprajz:
alaprajz

Ahogy a lakás alaprajzán látható, a kiindulási alap egy szűk cselédszoba volt, amiben éppen elfért egy kinyitható keskeny ágy, valamint egy hosszú konyha, és egy ablaktalan előszoba.  Emellett pedig egy viszonylag tágas előtér, melyből a kamra és egy wc nyílt. Ilyen volt előtte:

elotte1
 
elotte3
 
elotte4
 
elotte6

A konyha és cselédszoba közti falat kivették, így egy nagy és sokkal világosabb közel 19 nm-es szoba lett, amibe kényelmesen elfért egy kis konyha a szükséges gépekkel beépítve, hozzá tartozó pici étkezővel, egy szekrény és egy kétszemélyes ágy.

 
utana1
 
utana2
 
utana7
 
utana11
 
Az előszobából nyíló két helyiséget összenyitották, WC-s fürdőnek. A fennmaradó plusz ajtónyílást nem tüntették el, hanem begipszkartonozták és egy nagy tükör került bele, a fürdő felől pedig a törölközőszárító.
 utana8
 
utana9
 
utana10
 
A felújítás (bontás, burkolás, festés és mázolás, villanyszerelés, kartonozás, vízszerelés) és a teljes berendezés (szaniterek, WC tartály, bojler, csaptelepek, burkolatok, bútorok és kiegészítők) kb 1,8 millió forintból jött ki, persze rengeteg belefektetett munkával 🙂
Köszönöm a képeket Krisztinek!
 

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics