2015. július 01.

Olvasói otthonok: Judit és Gábor kertje

Alexandra írt nekem levelet, amiben sok-sok képet küldött nekem egy kertről. Már az első képnél biztosan tudtam, hogy ezt bizony megosztom az olvasóimmal is 🙂

Alexandra leveléből: „Egy olvasói otthont szeretnék bemutatni, illetve inkább egy olvasói kertet. Amiatt gondolom, hogy illene a blogodra, mert nem csak a virágok szépek benne. Az ott lévő tárgyak nem csupán funkcionálisak, hanem esztétikusak is, ráadásul minden a tulajdonos saját tervezése és kivitelezése. A képeken szerintem látszódik, hogy mennyi munka van benne, viszont ezért cserébe teljesen olyan, mint egy mini arborétum. A kerti tavat is saját maguk építették, nyoma sincs fekete fóliának vagy műanyag dolgoknak, olyan, mintha a természet alkotta volna. Törökbálinton található ez a nyugalmat árasztó kert, amiben egész évben szorgoskodik Gábor és Judit. Gábor asztalos, így sok mindent el tud készíteni a műhelyében, viszont ő nem csak fával foglalkozik, kreativitása túlmutat ezen. Amikor ideje engedi, akkor újabb és újabb dolgokat talál ki a kertbe, így született meg például az épített tűzrakó, az egyedi kerti lámpa, szép madáretető, vagy éppen a dizájnos kőfal. Amiatt, hogy télen időben elkezdődhessen a palántázás, üvegházat is építettek. Az egyik dolog, amit kiemelnék, az a kerti csap, ami egyszerűen meseszép, illeszkedik a környezetébe. Készített már mindenfélét a fentieken túl is, szögletes kőkaspót, színes, függő virágtartókat vagy épp napenergiával működő gyümölcsaszalót.

A kert szeretete mostanra már odáig jutott, hogy Facebookon rendszeresen oszt meg képeket az aktuális állapotról a Kertelj velem oldalon, a szebbnél szebb növényekről és egy-egy újabb kreatív dologról, hogy másoknak is megmutassa, a kertbe befektetett energia megtérül. :)”

1

3

4

5

6

7

IMG_1380

IMG_1381

IMG_1385

IMG_1831

IMG_1871

Kert (1)

Kert (39)

Kert (106)

Kert (115)

Kert (121)

Kert (132)

Kert (144)

Kert (147)

Kert (153)

Kert (211)

Kert (218)

Köszönöm a fotókat és gratulálok a kerthez, mert csodálatos! 🙂

*****

Egy jól megtervezett és kialakított kinti rész az év bizonyos szakaszaiban plusz szobaként funkcionál, de csak akkor fogjuk igazán szeretni és sokat használni, ha kellően átgondolt a kialakítása és nincs vele sok macera, mindezek mellett persze hangulatos és hívogató.
 
A lakberendezés a szabadban minikurzuson mindent végigveszünk a funkciótól kezdve, a stíluson át a hangulati elemekig.
Mindegy, hogy pici erkély, terasz, vagy kert, az összesről szót ejtünk, maga
a folyamat pedig ugyanaz.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics