2015. június 24.

Fürdőszoba trendek 2015-ben

Nem igazán vagyok híve annak, hogy az éppen aktuális divat alapján lakberendezzünk, hiszen az otthonunkat nem egy-egy szezonra, hanem hosszú évekre alakítjuk ki. A trendek hatnak ránk akkor is, ha nem is követjük őket, a legfontosabb, hogy tisztában legyünk a saját igényeinkkel, azokkal a stílusokkal, amelyekben jól érezzük magunkat és ehhez már bátran beemelhetünk elemeket az aktuális irányzatokból. Érdemes a részletekre fókuszálni, hiszen egy tükröt vagy lámpát könnyedén lecserélhetünk, de a burkolatot nem szívesen verjük szét mondjuk két év múlva, mert meguntuk.

furdo1

Vannak azonban olyan megoldások, amelyek nem stílusokhoz köthetőek, sőt bármelyikben alkalmazhatóak, inkább egyfajta irányt mutatnak, ezekről ejtenék néhány szót.

Burkolatok

Sok divatos burkolatot találunk a piacon, de mégsem szoktam mindet ajánlani. Fontosnak tartom, hogy semleges burkolatokat használjunk, esetleg kisebb felületen belekeverve valami különlegeset, de ilyenkor figyeljünk oda, hogy ez utóbbit hagyjuk érvényesülni. A fahatású járólapok nagyon divatosak és valóban nagyon szépeket találni, amelyek megszólalásig hasonlítanak az igazi fára, de attól tartok pár év múlva ezek is arra a sorsra jutnak, mint most a márványmintás csempék, amelyek itt ragadtak a ’90-es évekből és sajnos még mindig kaphatóak különféle mintás bordűrökkel…

furdo5

Ellenben a metro csempe – ami nálunk csak az elmúlt években kezdet elterjedni – igazán időtálló, egy több, mint 100 éves burkolat típusról beszélünk, eleget bizonyított már, hogy megállja a helyét.

Ehhez hasonló a cementlap is, azonban ezeket nem nevezhetjük semlegesnek. Színesek, mintásak, jobban mutatnak kis felületen, így bánjunk vele óvatosan és körültekintően válasszuk ki hozzá a többi burkolatot.

Ma már laminált padlót is tehetünk fürdőszobába, vannak kimondottan olyanok, amik erre a célra készültek. Ha már fa hatást szeretnénk, akkor inkább ezt használjuk, melegebb érzetet is ad, mint a járólap.

furdo2

Szaniterek

Azt gondolom, hogy ezt nem kell túlbonyolítani, ne ez vigye el a hangsúlyt, válasszunk egyszerű, formailag a fürdőszobához passzoló darabokat. A zuhanytálcáknál mellőzzük a klasszikus zuhanykabint, mert nem egy esztétikus megoldás, válasszunk lapos zuhanytálcák, esetleg épített zuhanyt helyette.

furdo3

Csempe csak ahova szükséges!

Még most is nehéz itthon rábeszélni az embereket, hogy ne csempézzék plafonig az egész fürdőszobát, bőven elég oda is, ahol közvetlen víz érheti a falat: kádnál, zuhanynál, esetleg WC, mosdó környéke, de ez el is hagyható.

furdo4

Rejtsd el a gépeket!

Egy szép fürdőt is elront a mosógép és bojler/kazán látványa, igyekezzünk ezeket elrejteni.

furdo6

Stílusos kiegészítők

Válassz egyedi mosdóasztal, tükröt, lámpákat és figyelj oda a kiegészítőkre is. Ezen kívül legyen egy zárt szekrény és rejtsd el a samponokat, tusfürdőket, fogkeféket. A sok műanyag flakon sehol nem mutat esztétikusan!

Az Ariston fürdőszoba szépségversenyen június 30-ig szavazhatsz! Nézd meg a beküldött képeket, szavazz a kedvenceidre (nincs regisztráció, csak lájkot kell nyomni) és segíts a versenyzőknek, hogy megnyerhessék a két szuper vízmelegítő egyikét.

Kattints a képre és szavazz!ariston3

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics