…és a titokra fény derül….

Már nagyon sok hónapja őrizgetem a kis titkos projektemet és nagyon nehéz volt nem beszélni róla, ráadásul nekem az ilyesmi elég nehezen megy, mármint a nembeszélés. Még tavaly év végén keresett meg a Libri Kiadó egy könyv kapcsán. A koncepció nem volt kristálytiszta, de a lényege pontosan az volt, amit már én is nagyon régóta tervezgetek: olyan lakberendezéshez kapcsolódó könyv, ami színvonalas és hazai anyagokból épül fel, nem egy ezredik angolszász könyv fordítása. A tematika gyorsan megszületett: Régiből újat – azaz bútorfestés és egy kis stílustan.

IMG_4085

Rengeteg bútoros és régiséges könyvem van nekem is (mind külföldi vagy fordítás), azonban a szép képeken túl sokra nem megy vele az ember idehaza, mert itthon teljesen más bútorok, tárgyak vannak. Ezért fontosnak tartom, hogy a könyvben részletesen írjak a bútorstílusokról, de nem hagyományos módon, nem múzeumi darabokat bemutatva, hanem a régi kommersz, tömeg, paraszt bútorokat, azaz azokat, amikkel az internetes oldalakon, bolhapiacokon találkozunk és nem százezrekbe kerülnek.

Nehéz kérdés, de szót ejtünk arról is, hogy mit festhetünk és mit nem, hogyan válasszunk bútort valamint hogy ezeket az egyedi darabokat hogyan integráljuk majd be a lakásunkba.

A könyv jelentős részét persze majd a projektek teszik ki. Ezeknél a cél, hogy minél többféle anyagot, festéket és technikát bemutassunk, részletes leírásokkal és képekkel. A bútorokat és a technikákat is úgy válogatom össze, hogy a lehető legtöbb stílust bemutassuk.

Az utóbbi időben elég sokat festegettem itthon, ezekről ritkán írtam, egyszerűen azért, mert nem volt mindig türelmem az ecsetet és a fényképezőgépet váltogatni, ez ugyanis baromi fárasztó 🙂

A könyvben nem antikolunk és koptatunk majd orrba-szájba (azért lesz persze), de például most hétvégén vagy tíz különféle technikával kísérleteztem a bontott budiajtónkon:

IMG_4087

A könyvnek létrehoztam egy külön Facebook oldalt, ide fog kerülni minden információ és sok-sok menet közbeni kép. Az oldalt itt követhetitek. Folyamatosan osztom majd meg az érdekes infókat 🙂

A megjelenést 2015 októberében tervezzük.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics