2015. március 06.

Új trend: táblafesték színesen

A táblafesték már sok éve rendületlenül tartja magát a lakberendezésben, én is imádom, hiszen annyira sokoldalúan használható, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Többször is írtam már róla, például itt. Most azonban valami egészen új dolgot szeretnék bemutatni, mert végre itthon is elérhetőek a színes táblafestékek. Hurrá!!!

Így nem kell lemondanunk a színekről se és az firkálásról egyedi dekorációról se. Hoztam egy kis inspirációt, hogy milyen is ez színesben. A klasszik fekete ugye nem újdonság:

szines tablafestek17

De még az iskolatábla-zöld se annyira:

szines tablafestek15

Kombinálhatjuk a színeket, festhetünk vele mintát is:

szines tablafestek1

szines tablafestek2

Ugyanúgy írhatunk rá krétával:

szines tablafestek3

szines tablafestek4

szines tablafestek5

szines tablafestek6

szines tablafestek7

szines tablafestek8

szines tablafestek9

szines tablafestek10

szines tablafestek11

szines tablafestek12

szines tablafestek13

szines tablafestek14

És én is nekiálltam lefesteni a hűtőnket country zöld színnel. először alapoztam vizes bázisú univerzális alapozóval két rétegben:

IMG_3331

Majd jött rá két réteg táblafesték. Marha jól néz ki! 🙂

IMG_3353

100 ml kb egy m2-re elég két rétegben. Krétával írható, nedves ronggyal letörölhető. Én velúr hengerrel festettem, de ecset is jó, a két réteget festési iránya egymásra merőleges legyen. A szivacs hengert csak azért nem ajánlom, mert a szivacs rengeteg festéket szív fel aztán egyszer csak volt festék, nincs festék 🙂

chalkboard paint

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

 1. Szia Ditta!

  Nagyon tetszik a táblafestékről szóló bejegyzésed. Csak sajnos a konyhánkba passzoló színt nem találtam. Nem tudsz még ajánlani oldalt, ahol esetleg barnás árnyalatút lehet kapni? Köszönöm!

  1. Szia! ennyi szín létezik összesen, más árnyalat nincs. Esetleg ki lehet kevergetni. Ditta

 2. Szia, nekem is nagyon tetszene színesben a hűtőnk, az Smeg-ben mindig szemezek vele, ám ha táblafestékkel lefestem matt lesz, ugye?

  1. Szia, igen, a táblafesték inkább matt, mint fényes. de ha fényeset szeretnél, akkor nyugodtan lefestheted más festékkel is.

 3. Szia Ditta!

  Lefestettem a régi hűtőnk ajtaját a fenti táblafestékkel 2 rétegben, fekete színűre. Alapozó festéket nem használtam, mert simán felment rá a festék. Nem lett olyan sima, mint egy tábla, pedig a hűtő felülete teljesen sima volt eredetileg, inkább hasonló állagú, mint egy sima diszperzites fal.
  Folyékony krétafilcet(UniChalk márka)vettem rá írni/rajzolni. Ezt vízzel lehet letörölni. Viszont, ugyan leszedi valamelyest a víz, de szellemképes marad, nem jön le teljesen 🙁
  Szerinted mi lehet a hiba, ami miatt nem úgy jön le, mint kellene? A sima kréta az ok, lejön, de az porzik, éppen ezért akartam folyékony krétafilcet.
  Köszönöm előre is!!!

  1. Szia! A jó hír, hogy nem rontottál el semmit 🙂 A rossz hír, hogy a legtöbb táblafesték nem írható filccel, pont ezért, mert nem lehet teljesen eltávolítani, csak krétával működik.
   Filccel vagy állandó dekort rajzolsz rá vagy táblafóliát használsz, arról letörölhető, de a táblafesték, ha rendszeresen törlöd, az sajnos csak krétával működik. Illetve az is normális, hogy ennek a felülete érdesebb, mint a klasszik iskolai tábla, ez ilyen

 4. Kedves Gitta!

  köszönöm a táblafestékr adott válaszodat.
  Végül lefestettük az egészet újra 1 réteggel és sima krétával (ami nem porzik) szépen lehet rá dolgozni és sima vizes szivacsal szépen teljesen el is tüntethető. A folyékony filcet most egyelőre ablakra és tükörre használjuk, ahonnan minden további nélkül szépen le is jön.
  Köszönöm még1x!

  Üdv:
  Karol

 5. Szia!Konyhai hátfalnak mennyire jó ez a festék!Ezt tervezem csempe helyett a pult fölé!

  1. Szia! Konyhába, csempe helyettesítésére ez a festék sajnos nem alkalmas.

   1. Szia!Köszönöm a válaszod!Teljesen elbizonytalanodtam most!Rengeteg helyen írják és ajánlják ,mint jó megoldás hátfalnak csempe helyett! Főleg a Trinát festékét.Fogalmam sincs mit csináljak most 😀

    1. Szia!kis kavarodást érzek a dologban 🙂 én a táblafestékre írtam, hogy nem alkalmas, nem általában a festékekre.
     A Trinát egész más dolog, az egy zománcfesték, az jó lehet. Bár akkor én már inkább ajánlanám a Tikkurila festékeket,
     ez picit drágább, de jóval magasabb minőséget képvisel, mint a trinát. Illetve fontos azzal tisztában lenni, hogy ez akkor is egy festék, pár évente át kell festeni, nem olyan mint a csempe, hogy felrakjuk és 15 évig ugyanolyan.

     1. ja, hogy a skolatex! természetesen ismerem, csak trinát alatt nem erre gondoltam, mert sose hívom így 🙂
      de sajnos a táblafesték továbbra sem jó konyhába, mert nem takarítható a felülete. vízzel persze le lehet mosni, de a zsíros dolgokat belszívja, a konyhában meg ugye főzünk is. Már aki, ha nincs nagy használatban a konyha, akkor mehet.
      A zománc továbbra is jó és ez alatt nem a fényesre mázolt intézményfolyosót kell elképzelni…

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics