2014. augusztus 28.

Olvasói otthonok: Műterem istállóból

Zoli átalakításával egy FB csoportban találkoztam, ahol megkértem, hogy posztolhassam a műtermét a blogon is, mert szerintem fantasztikus, amit kihozott egy régi, lepukkant istállóból.Ilyen volt előtte:

AA08

AA06

AA04

AA02

Zoli leírása az átalakításról:

Volt egy használaton kívüli istállónk a család birtokában, festőművészként felmerült bennem az az igény, hogy legyen egy olyan hely ahol kényelmesebben tudok alkotni! Ezt már régóta terveztem és ez az istálló erre a célra pont megfelelt. Igaz nagyon rossz állapotban volt, betonozni kellett az aljzatot, falat kivenni és újravakolni is. Még a tetőt is meg kellett javítani mert egy sarokban beázott. Ezek után nekiláthattunk a plafon elkészítéséhez, azt mindenképpen szerettem volna, hogy a gerendák látszódjanak, így a közöket lambériával fedtük és le is lett szigetelve. Ez a feladat idegtépő volt mert a közök és a gerendák nem voltak sem egyforma magason sem egyforma távolságra. Glettelés és festés után ami a család segítségével jött létre, nekiláthattam a bútorok és egyéb kiegészítők elkészítéséhez. Ezeket már egymagam végeztem, nagyon hosszadalmas munka volt mert a képeken látható összes bútor lomtalanításból és padlásról került hozzám, így teljesen újra kellett őket gondolni. Nem csak az újrafestés volt a feladat hanem az is, hogy új funkciót is töltsenek be. A képeken látszik egy „kocsi” amin a festmények vannak tárolva, ez egy régi szocreál szekrényből lett kivágva és átalakítva. A fotelokat az utcánkon találtam egy lomtalanításkor, teljesen kiszedtem a régi tömését csak a rugók maradtak arra jött az új tömő anyag majd a huzata. Itt megemlíteném, hogy ezek a fotelek teljesen újrahasznosított anyagból vannak, ezt az elvet mindenhol követtem. A fotel huzata turkálós sötétítő függöny, az ezüst szegély az fürdőruha pánt egy varrodából leselejtezve, a karfák régen függönykarnisok voltak. Fehér teret szerettem volna egyrészt azért mert műteremnek ez a legjobb másrészt mert az ablakok nem túl nagyok. A beton padló is le lett festve fehérre ezzel növelve a visszaverődő fénysugarak intenzitását. Ebben a műteremben képeket festek, varrok, szitázok, stencilezek, barkácsolok és erre lett kialakítva a 3,30 méter hosszú pult is ami korábban az istálló etetője volt.

És ilyen lett:

AA01

AA03

AA05

AA07

AA14

AA15

AA16

AA19

AA21

AA25

AA26

AA27

AA28

AA30

AA31

Zoli oldalát itt követhetitek a Facebookon.

Köszönöm a képeket és hatalmas gratuláció a részemről! 🙂

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics