2014. május 18.

Egyedi gyerekszoba szekrény egyszerűen

Mindig mondom, hogy nem Micimackótól és a Disney hercegnőktől lesz egy gyerekszoba gyerekszoba. Ugyanígy nem hiszek a gyerekszoba bútorokban se, főleg nem a figurális, tematikus darabokban. Egy gyerekszobában annyi lehetőség van, olyan sokféle módon lehet színessé és egyedivé tenni. Most kimondottan a szekrényekre, tároló bútorokra fókuszáltam, nézzük hogyan lehet nagyon egyszerűen egy semleges, mégis vidám szekrényed, amit később akár a lakás más pontján is lehet használni:

  1. lépés: keress egy régi darabot. Az online aukciós, apróhirdetős portálok tele vannak ilyen bútorokkal és igen jó áron lehet találni, ha az ember türelmes és időt szán a keresgélésre. Fontos, hogy ha nem akarsz felújítgatni, akkor csak olyat vegyél, ami szerkezetileg stabil, nem szuvas, jó állapotú. Csak a formát nézd! Jöhet a neobarokk, a biedermeier, az ónémet és a retro egyaránt. Szekrények, könyvszekrények, vitrinek, komódok, mindet lehet a gyerekszobában is hasznosítani:

gyerek szekreny1

gyerek szekreny2

gyerek szekreny3

gyerek szekreny4

gyerek szekreny5

gyerek szekreny6

gyerek szekreny7

gyerek szekreny8

gyerek szekreny9

gyerek szekreny10

gyerek szekreny11

gyerek szekreny12

gyerek szekreny13

gyerek szekreny14

gyerek szekreny15

És hogyan lehet egyszerűen lefesteni?

Nekiállhatsz csiszolni, hibákat javítani, alapozni, majd festeni, de ez elég hosszadalmas és macerás folyamat. Létezik azonban egy festék, amivel egy szekrényt is pillanatok – na jó 1-2 óra – alatt lefesthetsz, nem kell csiszolni, nem kell alapozni, rögtön szárad, és szuper színei vannak.  Mesebelien hangzik, igaz? Ez nem más, mint az Annie Sloan Chalk Paint, amit már itthon is beszerezhetsz. És amíg készül a webáruház, addig is tudsz rendelést leadni Enikőnél, a Nemiskacat bloggerénél. A festéknek van néhány sajátos tulajdonsága, pl a felülete soha nem lesz tükörsima és egyenletes, de a régi bútorokhoz ez nagyon illik.

A képeket és a forrásaikat megtaláljátok a pinterest albumomban.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics