Így használd a sárgát a lakásban

A sárgával, főleg az élénk árnyalataival óvatosan kell bánni. Általában első körös gondolat, hogy fessük sárgára a falakat, de én ezt kevésbé javaslom. Nem csak a sötét, de az élénk színek is kicsinyítik a teret, sőt nyomasztóan is hathatnak, igen, még egy sárga is.

Az élénk színeknek sokkal jobban áll, ha kisebb foltokban jelennek meg és nem nagy felületen. Így a tér tágas és szellős marad, nem telepszik rá.
A fehér mellett különösen jól mutat, mint minden más élénk szín, de szürkével is szuper és a natúr fa is jól áll neki. Figyelj oda, hogy nem egy szem magában álljon egy sárga tárgy, hanem legalább egyszer valamilyen formában köszönjön vissza a szín.

sarga1

sarga2

sarga3

sarga4

sarga5

sarga6

sarga7

sarga8

sarga9

sarga10

Még több sárga kép a pinterest albumomban.

*****
 
A színek összehangolása a lakásban nem könnyű feladat.
Természetesen nem csak a falakat értjük ez alatt, a teljes berendezést össze kell hangolni, de a falak teszik ki a legnagyobb felületet, így ha ezeket elszúrjuk, azt nem lehet takargatni…
 
Tapétáknál mindig nagy kérdés a megfelelő minta.
Melyik milyen hatást kelt, hogyan lehet egy helyiséget kicsinyíteni, nagyítani, vagy kuckósabbá tenni.
Mik azok a kulcs dolgok, amikre figyelni kell egy minta kiválasztásánál, hogyan hatnak a minták a térérzetre és milyen optikai csalásokat tudnak létrehozni.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics