2013. április 03.

Ötletek kicsi, beépített balkonokhoz

A múltkori kis méretű erkélyekről szóló posztban ígértem a folytatást. Íme most jöjjenek a kicsi, beépített balkonok, loggiák. Tipikus “panel erkély” ami sokszor beépítésre kerül. Az ötletek persze használhatóak a nem beépített balkonokhoz is. Kialakíthatsz egy kis pihenő, olvasósarkot, de ideális dolgozónak, számítógépnek, vagy a falat kibontva egybe is nyitható a hozzá tartozó helyiséggel.

balkon1.jpg

balkon2.jpg

balkon3.jpg

balkon4.jpg

balkon5.jpg

balkon6.jpg

balkon7.jpg

balkon8.jpg

balkon9.jpg

balkon10.jpg

balkon11.jpg

balkon12.jpg

balkon13.jpg

balkon14.jpg

balkon15.jpg

balkon16.jpg

balkon17.jpg

balkon18.jpg

A képek forrása itt.

*****

Egy jól megtervezett és kialakított kinti rész az év bizonyos szakaszaiban plusz szobaként funkcionál, de csak akkor fogjuk igazán szeretni és sokat használni, ha kellően átgondolt a kialakítása és nincs vele sok macera, mindezek mellett persze hangulatos és hívogató.
 
A lakberendezés a szabadban minikurzuson mindent végigveszünk a funkciótól kezdve, a stíluson át a hangulati elemekig.
Mindegy, hogy pici erkély, terasz, vagy kert, az összesről szót ejtünk, maga
a folyamat pedig ugyanaz.
 

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

 1. Jó látni, hogy minőségi anyagokkal a panel/házgyári loggia is lehet barátságos. Más kérdés, hogy mindez nálunk meghaladja egy átlag panellakó anyagi lehetőségeit. Mert bár igaz, hogy nem önmagával a panellel, vagy a tízemeletességgel van a baj – azok beosztása, mérete ideális otthon lehet – hanem az állapotukkal. Energiazabáló mivoltjukkal, elavult műszaki berendezéseikkel. Ezek felszámolása viszont gyakran többe kerülne, mint amennyit megér. Ráadásul forrásuk sem igen van a benne élőknek.
  De jó tudni, hogy technikailag nem lehetetlen dolog felfejleszteni az ilyen otthonokat.

 2. Ha jól látom ezek a megoldások nem szólnak másról, minthogy 1-2 nm-mel megnövelték a lakás hasznos alapterületét és kiköltöztek az erkélyre.

  Nem tartom túl jó ötletnek, van köztük pár látványos, de szerintem ennyi, a mindennapokban elég korlátozottan használhatóknak tűnnek.

  És igen. Kíváncsi lennék, h hogy és mennyiből lett ezen loggiák szigetelése megoldva, nem kizárt, h mire ezek így készen lettek horror nm árak jöttek ki, aminek eredménye ugyan jópofa, de soha, egy vevő sem fogja egy valamikori eladáskor azt elismerni a vételárban.

 3. Eladáskor valószínűleg semmit sem kap vissza belőle a tulajdonos, legfeljebb annyit, hogy a sok ugyanannyit érő házgyári lakás közül az övé fog elkelni gyorsabban. Az ilyen fejlesztést annak érdemes meglépnie, akinek van tartalék pénze (milliója), de sajnos nem lesz annál többje a későbbiekben, tehát ezt eladni és többért újat venni nem tudna, viszont az életkörülményeit (ha már ott kell ragadnia) javítani szeretné.

 4. Nagyon tetszenek a képek, pont ilyeneket kerestem. Nme értem a fanyalgó megjegyzéseket. Szerintem ezek nem kerülnek semmibe, miért kerülne egymilliób kitenni a széket a balkonra?!? Sok ilyen beépített erkély van..Nem kell hőszigetelni, hanem a hőmérsékletét kell kihasználni. Télen télikert, nyáron melegház 🙂
  Az erkélyt nem azért rendezzük be, hogy a lakás értékét növeljük, hanem hogy jól érezzük ott magunkat 🙂 Az minden pénzt megér. Nme kívánjuk eladni soha.
  Nekem nagyon tetszik a reluxás kép, és a ferde deszkapolcok a növényeknek, meg is csináljuk. A táblát a fiamék is itt tartják. A képek is azt mutatják, így is van: egy ilyen helyiség ideális kétszemélyes reggelihez.

 5. @városjáró:
  @városjáró: @klarky: senki nem akarja eladni a lakást+!! egy asztal két székkel akciósan 12 e ft, de ahhoz már polc is van. falipolc, tábla 8 e. ft cserepek ilyesmi 2 e. ft, függöny, szőnyeg 3+5 e ft. Ha nagyon kényes vki, szúnyogháló 6 ezer, hőszigetelő ablakfólia 30 ezer, de sztem az fölösleges. Ha melegünk van, kimegyünk a strandra, ha fázunk, attól még a leánder jól érzi magát, ősszel tavasszal meg remek reggeliztő és játszóhely.

 6. Félre tetszettek érteni! Már rég be van üvegezve, az ötletek a berendezésre vonatkoznak!

 7. A NYÁRI HŐSÉG ELLEN A KÜLSŐ ÁRNYÉKOLÁS A MEGOLDÁS !!!

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics