2013. március 26.

Antik & Modern

Ma olyan eklektikus enteriőröket gyűjtöttem, ahol antik és modern bútorok vannak keverve. Gyakran kapok egy-egy eklektikus képhez olyan hozzászólást, hogy milyen összevissza, szedett-vedett, nem egységes, stb.

A stílusok keverésével nincsen semmi baj. Nem egy szekrénysortól és a hozzá passzoló ülőgarnitúrától lesz valami egységes. Azonban az eklektika ingoványos talaj, a tökéletes egyensúlyt olyan nehéz megtalálni, mint a kötéltáncnál. Az eklektika alapszabályairól már írtam egyszer.

Most kimondottan az antik-modern kontrasztra kerestem a képeket. Tisztában vagyok vele, hogy ez kevesebb embernek jön be, egy kicsit kifinomultabb ízlést igényel. Ezt most senki ne értse félre, nem azt állítom, hogy akinek ez nem tetszik, annak nincs kifinomult ízlése. Hanem azt gondolom, hogy meglátni ebben a harmóniát, az egységet, a tökéletes tervezést, a finom részleteket egy kicsit több fogékonyságot igényel, és ez független attól, hogy tetszik vagy nem tetszik. Nekem borzasztóan tetszenek ezek az enteriőrök, ugyanakkor nagyon kevés olyan van, amit elfogadnék.

Általában sokkal több dolog tetszik nekünk, mint amiben jól is érezzük magunkat, a kettő nem ugyanaz. Ezt érdemes végiggondolni, nehogy túl későn derüljön ki.

antik1.jpg

antik2.jpg

antik3.jpg

antik4.jpg

antik5.jpg

antik6.jpg

antik7.jpg

antik8.jpg

antik9.jpg

antik11.jpg

antik12.jpg

antik13.jpg

antik16.jpg

antik17.jpg

antik18.jpg

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

  1. A 4ik kepen levo kep Londonban van es mindennap amikor arra jarok azt varom hogy egjen a villany a lakasban hogy meg tobbet lassak belole. Nagyon jo igy latni most keprol a belsejet 🙂

  2. Nálam csak az eklektika jöhet szóba, semmi más. Nekem az egy stílusú otthonok személytelenek, unalmasak, merevek, katalógusszerűek. nincs bennük humor, utazás, merészség, spontenitás. Nem akarnék sem múzeumban élni csak 100 éves bútorok között, sem minimál design otthonban.

  3. Ez a stílus nagyon közel áll hozzám.Számomra nagyon elegáns,mégis otthonos.

  4. Pedig 100 évvel ezelőtt is létezett eklektika: keverték a keleti jegyeket a nyugatival, a gótikát a klasszicizmussal, és hát maga a neobarokk is az eklektika szülöttje.

    Ízlések és pofonok, a modern formákban annyi hasznot látok, hogy könnyű takarítani, de – hogy az első képet vegyem alapul – egy antik enteriőrbe formailag és színre illő kockaasztalt választani messze nem olyan művészet, mint egy valódi míves garnitúrát megfaragni. Az antik és az antik stílusú bútorokkal a készítőiket tiszteljük meg. Persze a modern és az antik vegyítése még mindig többet ad ebből a tiszteletből, mint a puszta, formatervezett nyugati minimalizmus.

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics