2013. március 05.

Fürdőszoba gyerekeknek

Milyen legyen a fürdőszoba, ha az kimondottan gyerekeknek készül? Ha a srácok még kicsik, tehetsz bele gyerek WC-t, mosdót. Itt azonban mérlegelni kell, hogy néhány éven belül kinövik, így egy nem kicsi átalakítás áll majd ismét előtted, ami anyagilag sem a legköltséghatékonyabb megoldás. Egyszóval én nem tartom szükségesnek a mini méretek, a jól bevált fellépők, gyerek WC deszkák tökéletesen megteszik.

És milyen legyen a hangulat, színek? Csak úgy, mint sok másban, itt is a kevesebb több elvét vallom. Nem érdemes nagyon színes, különböző mintás csempét venni, mert amilyen gyorsan felnőnek a gyerekek, ugyan olyan gyorsan meg is fogják unni, “kinőni” a mesefigurás alakokat.

Ehelyett válassz inkább egy semleges csempét és variálj a fal színével és a kiegészítőkkel. Nem szükséges a fürdőt mennyezetig felcsempézni minden oldalról, tökéletesen elegendő a kád, esetleg a mosdó környékére tenni. Ma már kapható olyan festék, ami kimondottan konyhába, fürdőszobába való. Ez bírja a vizet (persze nem az áztatást) és a párát.

Egyszerű csempe, padló, bútor, csak a fal színével és a kiegészítőkkel variál. És igen, bőven elég ennyi csempe!

gyerekfurdo.jpg

Itt is hasonló a helyzet, sima fehér csempe és csak a szükséges helyen. A falat a zuhanyfüggönyhöz illően dekorálták. Itt egy festéssel és függönycserével ezer más hangulat kialakítható.

gyerekfurdo2.jpg

Fókuszban a kiegészítők:

gyerekfurdo3.jpg

És ugyanez az enteriőr kislányoknak:

gyerekfurdo10.jpg

gyerekfurdo8.jpg

Választhatsz a dekorációhoz, falhoz színben passzoló WC deszkát, ez is egyszerűen lecserélhető pár év múlva, ha új külsőt adnál a fürdőnek:

gyerekfurdo4.jpg

Ez sem csúnya természetesen, de ha megfordítanánk és a csempe lenne fehér, a fal és a kiegészítők színesek, akkor sokkal könnyebb lenne követni a gyerekek igényeit. 4-5 évesen lehet, hogy imádják, de egy komolyabb 8-10 éves fiú már egyáltalán nem biztos, hogy ezt preferálja.

gyerekfurdo5.jpg

Összességében tehát a költségesebb dolgokat, mint csempe, járólap, szaniterek, bútorok vegyük semlegesre, visszafogottra és a fal színével, kiegészítőkkel dekoráljunk.

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics