2012. február 29.

Tavaszi télikertek

Ketten is kértetek télikerteket, úgyhogy most már nem halogatom. Dóri a tiéteket meg szeretném majd látni ha kész lesz:) Most, hogy jön a tavasz, lehet gyűjteni az ötleteket és nekiállni az építésnek…

És a végére jöjjön Joseph Paxton kristálypalotája, amit az 1851-es londoni világkiállításra tervzett és a Hyde parkban építették fel. Különlegessége, hogy előregyártott acél és üveg elemekből állt. A kiállítás után szétszedték és London déli részén állították fel. 1936-ban leégett. Ez volt a világ legnagyobb üvegháza.

Képek: figyelem, újítottam! A képek forrását, magára a képre kattintva érhetitek el, így könnyebben megtaláljátok, nem kell bogarászni a sok itt, itt, itt… között 🙂 Ezentúl így lesz!

*****

Egy jól megtervezett és kialakított kinti rész az év bizonyos szakaszaiban plusz szobaként funkcionál, de csak akkor fogjuk igazán szeretni és sokat használni, ha kellően átgondolt a kialakítása és nincs vele sok macera, mindezek mellett persze hangulatos és hívogató.
 
A lakberendezés a szabadban minikurzuson mindent végigveszünk a funkciótól kezdve, a stíluson át a hangulati elemekig.
Mindegy, hogy pici erkély, terasz, vagy kert, az összesről szót ejtünk, maga
a folyamat pedig ugyanaz.
 

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

  1. Köszönöm a gyönyörű képeket! Tervbe vettük egy télikert építését egy régi polgári ház déli fekvésű teraszán. Nagyon jó ötleteket kaptam… A modern design nálunk nem jöhet számításba a ház stílusa miatt.

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics