2012. február 23.

Bohém, hippi = gipsy

Már rég felfigyeltem egy érdekes dologra külföldi lakberes oldalakon. Ez pedig a gipsy style, azaz a roma/cigány stílus. És a különbség ahogy ők látják és ahogy mi látjuk.

Mire asszociálunk mi, magyarok, ha meghalljuk azt a két szót, hogy roma és lakberendezés/stílus?

Az első gondolata sokatoknak tutira a bánffyhunyadi vagy tordai ún. cigánypaloták. Ha esetleg valaki nem hallott róluk, ezeket főleg nyugaton dolgozó romák építették leginkább hivalkodásból és rivalizálásból. A legtöbbjük belül üres, sok a lakatlan, közművek nélküli is. Itt olvashattok róluk bővebben, igazán átfogó képet ad a cikk. 🙂

A másik kép – Győzikén kívül – ami beugrik, az egy kissé szomorúbb, mint a fentiek:

No, de nem erről szeretnék ám írni. A külföldi oldalak egy egészen más képet mutatnak. A gipsyt gyakran összemossák a bohémmel, hippivel, szinte szinonimaként használják őket. Vibráló színek, túlzó, kissé giccses, de mégis vidám hangulatot árasztó képeket találunk, amiket sokszor körülleng némi szomorkás, bágyadt érzés. Úgy tekintenek az egészre, mint valami természetközeli utópiára, mintha a vándorélet csupa móka és kacagás lenne. Vagy egyfajta visszavágyódás egy sosem létezett aranykorba…

Ugye ezek a képek mégiscsak kellemesebbek, mint a valóság?

képek itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics