2011. október 09.

Színpaletta: black & purple

Tegnap egy olvasóm kérdezte, hogy milyen falszínt ajánlok padlizsánlila kanapé-fekete fotelek-parketta kombóhoz. Eddig sárga volt.

Mindig nagyon nehéz látatlanban, ismeretlenül válaszolni ilyen kérdésekre. Illetve nem is nagyon lehet, mert felmerül további sor kérdés, hogy milyen stílusúak a bútorok, mekkora a szoba, mennyire világos, milyen stílust képzelnek el, stb.

Általánosságban annyit, hogy egy elegánsabb stílusú szobában a fekete-lilához leginkább a fehér, törtfehér, beige, valamint szürke illik. Az ezüst is, bár az falon kicsit fura lenne:) A kárpit mintájától függően lehet tapétában is gondolkodni, ha nem is az egész szobában, csak egy falon vagy falszakaszon. Egy vidámabb szobában pedig sárga, zöld, türkiz esetleg narancs színek illenek a fekete-lilához, de ezekkel az erőteljes színekkel a falon nagyon kell vigyázni! Én leginkább egy tompább halványzöldet tudok elképzelni.

Mivel most úgyis színekben utazom, a mai összeállítás a fekete-lila vonalon mozog, remélem sikerül némi inspirációt adnom.

Forrás

*****
 
A színek összehangolása a lakásban nem könnyű feladat.
Természetesen nem csak a falakat értjük ez alatt, a teljes berendezést össze kell hangolni, de a falak teszik ki a legnagyobb felületet, így ha ezeket elszúrjuk, azt nem lehet takargatni…
 
Tapétáknál mindig nagy kérdés a megfelelő minta.
Melyik milyen hatást kelt, hogyan lehet egy helyiséget kicsinyíteni, nagyítani, vagy kuckósabbá tenni.
Mik azok a kulcs dolgok, amikre figyelni kell egy minta kiválasztásánál, hogyan hatnak a minták a térérzetre és milyen optikai csalásokat tudnak létrehozni.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics