2011. szeptember 20.

A fotel új ruhája = ?

Azok, akik követnek a facebookon is, már értesülhettek legújabb vaterás szerzeményemről, eme csodás kis biedermeier fotelről:

Szerkezetileg kisebb javítást, valamint új kárpitot igényel. Először azt gondoltam durvulok és vidám-színes-bohém fotelt csinálok belőle. Aztán szépen lassan rájöttem, hogy:

  • nincs is saját lakásunk, nem tudom hol, milyen „végleges” helye lesz a fotelnek, ergó milyen legyen a színvilága, a minta, stb.
  • a legtöbb szövet, amit szeretek-tetszik-kinéztem a ku*vadrága kategóriába tartozik, magyarul 40-50.000 métere!!! Ehhez nyerni kéne a lottón, vagy legalább nekem is dolgozni és nem itthon ülni a 2 gyerekkel. Vagy esetleg leszállni a földre és alaposan körbenézni kínálat terén és messziről elkerülni a fent nevezett árkategóriájú üzleteket.
  • Az üzletekbe járkálásra most igencsak nincs időm, így ha nem akarom ezt a projektet is évekig elhúzni, akkor más megoldást kell keresnem.
  • Itten van két gyerek, az egyik már igencsak aktív korszakát éli, a másik még nem, de annak is hamar eljön az ideje. Így ha nem akarok folyton veszekedni, hogy nem szabad anya foteljéhez nyúlni, akkor valami olcsóbb, átmeneti ruhát kell keresnem, amit pár év múlva, a lottónyeremény után, remélhetőleg már a rendes helyéhez igazítva le lehet cserélni a drága, gyönyörű szövetre.
  • Végül amíg nincs meg a végleges szövet, színvilág, addig a fát is jobb békén hagyni eredeti állapotában, nem lefesteni, így utána könnyebb lesz módosítani.

Ezért egy időre búcsút mondok a William Morris féle gyönyörűségeknek, amikből egyébként választani sem tudnék, talán most az 1898-as minta alapján újragondolt articsókás a kedvencem. A kézzel hímzett anyag métere potom 40ezer körül van.

Ezután elkezdtem a neten anyagokat nézni és sok-sok óra idegtépő keresgélés után pár versenyző maradt csak. Ezek nagy része nem bútorszövet, hanem sima pamut anyagok, de mivel jelenleg nem szempont a tartósság, ezért jók lesznek ezek is:

Ez volt a kedvencem, de Férj leszavazta, mondván szomorkás hangulatú:(

Ennek túl nagy a léptéke, hülyén nézne ki a fotelen.

Férjnek ezzel is baja volt, nem tetszik neki, hogy cakkos a virág széle, túl agresszív, pedig olyan jó kis élénk!

Férjnek ez sem tetszik, még, hogy a nők a problémásak… Muhhahha

Na ezt azért megértem, hogy Férj leszavazta!

Az egyik befutó

A másik befutó a rózsaszín rojtok nélkül. Pöttyös lenne a fotel külseje, a mintás pedig a „belseje”, tehát ahol ülünk.

Nem akarok tovább keresgélni, mert már így is begolyóztam. A textilek egyébként Michael Miller és Amy Butler anyagok.

Ti melyiket választanátok?

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

 

 

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics