2011. szeptember 16.

Konyhagépek Country stílushoz

Tudom, hogy sokatoknak van vagy lesz vagy szeretnétek country, rusztikus, romantikus, shabby chic, vintage, angol és sorolhatnám milyen stílusú konyhát.

Itthon ez igencsak sok nehézségbe és keresgélésbe ütközik, főleg a konyhagépek tekintetében…

Megpróbáltam feltérképezni a kínálatot és a lehetőségeket. Attól függetlenül, hogy hagyományos tűzhelyet vagy külön sütő-főzőlapot szeretnél, a kerámialapot jobb elfelejteni, mert az megölheti egy ilyen konyha hangulatát. Persze van, hogy nincs más megoldás. 🙁

Főzőlap, sütő tekintetében Ariston, Teka, Nardi, Gorenje, Smeg, Whirlpool, Zanussi stb. mind kínálnak rusztikus stílusúakat. Főzőlapot kb. 40-50.000 forinttól, sütőket 90-100.000-tól. Igaz, ezek gázfőzőlapok. Akinél nincs gáz, az gáz. Vagy gázpalackot használ, vagy sajnos le kell mondania erről és marad a kerámia lap.

A Nardi sütők 100.000-150.000 forint körül vannak, csakúgy, mint a Smeg egyszerűbb rusztikus sütője.

 

A Zanussi, Teka, Whirlpool, Gorenje, Ariston már 100.000 alatt is kínál sütőt.

 

Hűtőszekrény tekintetében jóval kisebb a kínálat. A Smeg színes retro hűtői 300.000 forinttól érhetőek el, a Gorenjék 200.000-től, a Nardi hűtők pedig 125.000 forinttól. Mi egy éve vettünk hűtőt, szerettem volna ilyet, nézegettem is sokáig a Gorenjéket, de végül nem ilyen lett, egyetlen ok miatt: nem tetszett a hűtő fogantyúja, valahogy nekem élőben gagyinak tűnt.

A végére hagytam a legszebbet és egyben a legdrágábbat, a Falcon tűzhelyeket. Olyan 800.000 forintnál kezdődnek, zöld, kék, bordó, fekete, fehér, krém színekben kapható. A forgalmazó angol lakberendezési üzlet a Belgrád rakparton található, érdemes oda is elnézni.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

  1. Wow:) ezek szuperek, már gondolkodtam rajta, h ha ilyen “country, rusztikus, romantikus, shabby chic, vintage, angol” stílusú konyhabútort szeretnék, akkor illene hozzá megfelelő konyhagépeket is beszerezni, de nem is gondoltam, h ekkor a választék és hogy a nagy gyártók is készítenek ilyeneket..ezek csodálatosak:) leginkább a nardi márka termékei jönnek be

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics