2011. augusztus 11.

A mintás festőhengerek nyomában…

Amint ígértem, nyomoztam kicsit a hengerek után, és rögtön kezdeném a jó hírrel: igenis lehet még kapni! És folytatom a rossz hírrel, hogy már csak kiárusítás van, pár tucat minta, henger, újak már nem készülnek, a bolt bezár.

A hengerek fénykorában, az ’50-es évektől a rendszerváltásig több kisiparos foglalkozott hengerkészítéssel, azonban a legismertebb Molnár Imre volt, akinek vállalkozását lánya, Molnár Edit vette át és viszi a mai napig. Az utóbbi évtizedben szépen lassan megszűnt az összes műhely, ma már csak a Molnár-üzlet éli utolsó napjait. Molnár Imréről és üzletének sorsáról itt olvashattok (olvashattatok) egy rövid cikket.

A Wesselényi u. 78. alatt lévő pici bolt, amely egyben műhely is korábban jóval nagyobb volt, és 8-10 ember is dolgozott itt. Ma már rendes nyitva tartás sincs, a legbiztosabb időpontot egyeztetni és úgy odamenni.

Szomorú volt látni, amint egy üzlet, egy szakma az enyészetté válik és szépen lassan eltűnik teljesen. Annyit ígérek, hogy még nem zártam le a henger-ügyet és még jelentkezem a témával!

Itt felteszem a kérdést: szerintetek sincs jövője a mintás festőhengereknek?

A pici üzlet

Mintalapok a falon, ma már csak dísz

 

A pici műhely

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics