2011. augusztus 11.

A mintás festőhengerek nyomában…

Amint ígértem, nyomoztam kicsit a hengerek után, és rögtön kezdeném a jó hírrel: igenis lehet még kapni! És folytatom a rossz hírrel, hogy már csak kiárusítás van, pár tucat minta, henger, újak már nem készülnek, a bolt bezár.

A hengerek fénykorában, az ’50-es évektől a rendszerváltásig több kisiparos foglalkozott hengerkészítéssel, azonban a legismertebb Molnár Imre volt, akinek vállalkozását lánya, Molnár Edit vette át és viszi a mai napig. Az utóbbi évtizedben szépen lassan megszűnt az összes műhely, ma már csak a Molnár-üzlet éli utolsó napjait. Molnár Imréről és üzletének sorsáról itt olvashattok (olvashattatok) egy rövid cikket.

A Wesselényi u. 78. alatt lévő pici bolt, amely egyben műhely is korábban jóval nagyobb volt, és 8-10 ember is dolgozott itt. Ma már rendes nyitva tartás sincs, a legbiztosabb időpontot egyeztetni és úgy odamenni.

Szomorú volt látni, amint egy üzlet, egy szakma az enyészetté válik és szépen lassan eltűnik teljesen. Annyit ígérek, hogy még nem zártam le a henger-ügyet és még jelentkezem a témával!

Itt felteszem a kérdést: szerintetek sincs jövője a mintás festőhengereknek?

A pici üzlet

Mintalapok a falon, ma már csak dísz

 

A pici műhely

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

 1. Én szeretném, ha lenne még. Lehetne modernebb mintákat alkotni, a színekkel játszani, stb stb. A hétvégén Keszthelyen voltunk, és a Tescóban van egy bolt, ahol a falon sötétszürke alapon van fehér minta festve hengerrel… Akkor jöttem rá, hogy be lehetne illeszteni egy modern lakásba is, el is kezdtem ilyen bolt után kutatni, de csak ezt az egyet találtam én is.
  Nagyon sajnálom, hogy már nem gyártják.

 2. Van jövője, gyönyörű. Vissza fog jönni, csak egy kis kitartást még, és több posztot ilyen falakkal!

  Nagyon jó téma!

 3. Most találtam rá a cikkre. Gondolom a boltot azóta felhaszámolták. Ha viszont megvan esetleg a hölgy kontaktja, nagyon megköszönném, hátha maradt még elvétve neki egy-két henger.

  előre is köszi

 4. én is mostanában találtam rá a blogodra és nagyon tetszik! 🙂
  a fenti cikknek pedig külön örültem, ugyanis kb. 2 hónapja vettem a miskolci régiségvásáron egy fém “hengerelőt”, rajta pedig felirat: Molnár Imre. Nem tudtam, hogy ki ő, de most már tudom 🙂 Kemény 900 Ft-ba került, gumi hengert még nem vettem bele, de itt azt is láttam már sokszor, mostantól rá fogok állni, mert van egy kéményem a konyhában…
  szóval régiségvásárokon is érdemes körbenézni…

 5. Édesapám halála miatt Nekem van több mint száz különböző mintájú és nagyságú hengerem.Ha valakit érdekel keressen meg.

  1. veres gabriela engem érdekel hogy tudjuk elérni egymást

 6. A tisztelt szerkesztőt és látogatókat szeretném tájékoztatni arról, hogy az Ecseri Használtcikk Piacon (Nem az ecseri úton van) kb ezer ilyen mintás gumihengert lehet kapni etetővel együtt.

  Budapest, 19.Kerület, Nagykőrösi út 156, Ecseri Használt cikk Piac

  Facebook címük:
  facebook.com/ecseribazar

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics