Plakátot a falra!

Te mivel díszíted a faladat?

A plakát az a műfaj ami kellemes átmenetet nyújt az értékes festmények és a bravo poszterek között, legyenek akár reprintek, akár eredeti, régi darabok.

Ma már rengeteg plakátot lehet kapni újranyomva és a fémplakátok is reneszánszukat élik. Hatalmas a poszterválasztéka a Darvasnak, fémplakátokat pedig számos nosztalgia ajándékboltban lehet kapni. Persze ezek is jól mutatnak a falon, de én most a régi plakátokról szólnék pár szót.

A nagy példányszám ellenére kevés maradt meg, ezek már-már műtárgynak minősülnek. Egy remek cikket olvashatsz itt a plakát műfaj történetéről és hányattatott sorsáról. Akit pedig bővebben érdekel a téma az vegye meg Bakos Katalin „10×10 év az utcán – A magyar plakátművészet története (1890-1990)” c. könyvét, eredetileg 10ezer forint, de antikváriumban már 6000-ért megvásárolható.

Még ma sincs rendezve a plakátműfaj helyzete, nem kapta még meg az őt megillető helyet, pedig a ’80-as évekig művészek tervezték a plakátokat. Ennek ellenére elérhető áron kínálják őket, már 5-10.000 forintért is vehetsz, bár 15-30.000 között nagyobb a választék, a határ meg persze a csillagos ég!

Amennyiben régi, vintage plakátot vásárolsz, azért lehetőleg ne celluxszal meg rajzszöggel tedd a falra, ezek értékek, kezeljük is úgy őket! Ha böngésznél kicsit, a Plakátboltban teheted meg.

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics