2011. július 22.

Így tervezz fürdőszobát

Kétségtelen, hogy a fürdő tervezésében (is) az esztétikai rész sokkal izgalmasabb, mint a gyakorlati, ez utóbbi viszont sajnos megkerülhetetlen. Itt most ne számíts szép fotókra, csak méretek és kőkemény gyakorlatiasság lesz.

Ez a legkötöttebb helyiség a lakásban, a berendezést később nem mozgathatod, a víz- és csatornakiállások is megkötik mit hova tehetsz. Ezért érdemes alaposan megtervezni, mert később már nem gondolhatod meg magad.

Minden méret az emberi arányokhoz igazodik és mindennek megvan a szigorú helyigénye. Itt egyszerűen tudomásul kell venni, hogy egy adott helyiségbe mi fér be és mi nem. Nem rég olvastam a neten egy cikket, hogy hogyan tegyünk sarokkádat kicsi fürdőbe… Az egész cikket meg se kellett volna írni, vagy elég lett volna egy szó: sehogy! Ne akarj sarokkádat kis helyiségbe. Egyébként nekem a sarokkád nagy ellenségem! Rossz a térkihasználás szempontjából, sok vizet fogyaszt és egyáltalán nem értem miért kényelmes, széles és rövidebb mint egy sima kád, így vagy a lábam lóg ki és fagy le vagy a felsőtestem. Nem szeretnék senkit sem megbántani, aki szereti, ez az én szubjektív véleményem.

Sok a rizsa, jöjjenek a konkrétumok:

Mosdó méretei:

Mosdó és bidé/WC:

Fürdőkád körüli mozgás helyigénye:

Ennyi a minimum mozgástér ami kell, hogy ne verd be a könyököd törölközésnél vagy arcmosásnál, és kényelmesen használható legyen a fürdőszoba.

Remélem nem gond, hogy nem magyarázom a képeket, azt hiszem elég egyértelműek! Szándékosan nem írtam le a szaniterek méreteit, mert ma már nagyon nagy a választék. Az emberi méretekről viszont még annyit, hogy itt egy átlag szerepel, a „hivatalos” méretek, amiket tudni kell, de a tervezésnél rugalmas lehetsz, Ha például 195 cm magas vagy, akkor nyugodtan kerülhet a mosdó 5-10 centivel feljebb, hogy kényelmes legyen. A méreteket igazítsátok magatokra.

További ötleteket, inspirációkat fürdőszobához itt találsz.

Képek

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics