2011. július 14.

Csináld magad 40 fokban

Tegnap ki se mozdultam a lakásból, idebent csak 28 fok volt. Ideális hőmérséklet egy kis kreatívkodáshoz. Miután reggel elolvastam a Kicsi Ház legújabb DIY posztját, hogy hogyan készítsünk egy perc alatt csipke futót, kedvet is kaptam hozzá és rögvest nekiláttam.

Előbányásztam a szekrényből egy zsák, déditől örökölt csipkét, kiválogattam, összevarrtam és kész, bár nem egy percig tartott, ahogy a poszt ígérte:) Az elkészítés tényleg pofon egyszerű, én ugyan az elején bénáztam a varrással, de a végére belejöttem. Nem festettem, mert a sötétbarna asztalon jól mutat a fehér csipke, viszont a színek csábítanak, úgyhogy lehet készül majd még színes darab is. Csipke az van még vagy 10 terítőnyire való.

1. lépés a válogatás. ebben szakszerű segítségem volt:

 

Így nézett ki az asztal korábban. Egy lepukkant, kifakult, lakk, festék és ragasztófoltos ágytakaróval leterítve. Ágytakaróként sosem funkcionált, még csóró egyetemista koromban vettem szőnyegnek pár ezer forintért, majd terítőként folytatta. Ezentúl valószínűleg már csak az asztal védelmét fogja ellátni, amikor pepecselek.

és ilyen lett:

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics