2011. június 07.

Garde-robe

Szeretnél minden reggel itt öltözködni?

És akkor most vissza a földre. Sajnos legtöbbünknek nem adatik meg egy ilyen gardróbszoba, bár például a nappali rovására kialakítható szinte minden lakásban.

Ha nincs is gardróbod a lakásban, a beépített szekrényt, vagy a sima szekrényt éppúgy meg kell tervezni. Hány polc legyen, mekkorák, mennyi akasztós rész-mennyi polcos. Ha nem akarod a cipőket a szekrény aljába hányva tartani, akkor arra is ügyelni kell, meg a kabátokra, kiegészítőkre, stb.

Először írd le a szokásaidat, mit preferálsz jobban, a polcos részt, vagy az akasztósat. Van, aki a pulcsikat így szereti tárolni, van, aki úgy. A cipőidet hogy tárolod? Megtartod a dobozokat vagy nem? 2 télikabátod van vagy 12? És ha egy tucat esküvői vagy báli ruhád is van, azt se felejtsd ki.

Minden ruhadarabnak megvan a „szekrényméret megfelelője”, így a mennyiség tükrében könnyen tudsz számolni vele. A szokás úgy tartja, hogy egy főre 1,5-2 nm szekrényfelülettel kell számolni. Szerintem ez kevés.

Az akasztós szekrények 60 cm mélyek, ez abból adódik, hogy egy átlagos ember vállszélessége 55 cm. Gerard Depardieu zakói ebbe biztos nem férnének bele. Szóval ha gyúrsz, ráadásul testtömeg növelőt szedsz, vagy 130 kiló felett vagy, akkor előbb mérd le a vállszélességedet. A hajtogatott ruháknak elég 45-50 cm mélység is.

Cipőtárolásról itt.

Táska tárolásról itt.

Övek tárolásáról pedig itt olvashatsz.

Ha pedig szeretnéd megtanulni, hogy lehet tökéletes gardróbot tervezni és kialakítani, jelentkezz a TárolásTan online tanfolyamomra.

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics