2011. június 03.

falternatívák

Most jöjjön valami látványosabb dolgot, mint az eddigiek, hogy ne csak a lakberendezés száraz részéről legyen szó. A jelszó: egyedi és olcsó fal!

Próbálj kicsit elszakadni a hagyományos, berögzült dolgoktól. Nem kell a konyhába csempe, a fürdőt sem kell mennyezetig becsempézni. Mivel remek vízálló és egyéb festékek léteznek már, a vizes helységekben is teljesen lemondhatsz a csempéről, vagy kombinálhatod a kettőt.

 

Aztán nézzünk egy iskolapéldát, szó szerint. Gondolom mindenkinek ismerős a kép… 

A jó öreg lábazati olajfestés nem is olyan rossz dolog. Előnyei: könnyen tisztítható, minden lemosható róla, zsíros foltok, saras nyomok, stb. Különösen ajánlott kisgyerekeseknek, illetve nagyobb igénybevételű helyekre, mint pl. konyha, előszoba. Az ehhez szükséges magas fényű zománcfestékek már mindenféle színárnyalatban kaphatók, többféle felületen, kül- és beltéren egyaránt használható. A pontos használatának mindig nézz utána vagy kérdezd meg a boltban!

Mindez így is kinézhet. Légy kreatív, csíkozz, az megy mindenkinek, ha nincs jó kézügyességed használj stencileket.

És ha már a stencileknél vagyunk! Ezek segítségével jó kézügyesség nélkül is készíthetsz „design tapétákat”. Nem kell feltétlen az egész szobát így kidekorálnod, ha csak 1-1 falfelületet stencilezel, vagy 1-2 mintát csinálsz, az is jól néz ki.

Ha a matt alapra fényes festékkel fested a mintát, elegánsabb felületet kapsz. Itt nagyon fontos a precizitás, ne kapkodj, pontosan mérd ki a minták helyét, ne csak úgy felcsűrd a falra. Ha nem rögzíted megfelelően a stencilt, akkor elmozdulhat, és a festék aláfolyhat.

Amihez kézügyesség kell: ne keseredj el, ha béna vagy, általában mindenkinek a környezetében van 1-2 ügyes ember. Ha nincs, akkor a képzős, iparos egyetemeken biztosan találsz lelkes hallgatókat, akik olcsón megcsinálják neked a dekorációt, esetleg meg is tervezik. Gyerekszobákba (és máshova is) rengeteg ötletet találsz itt.

 

Ha szeretnéd megtanulni hogy melyik stílushoz, milyen fal színek, festési módok, dekorálások vagy épp tapéták illenek, akkor jelentkezz a Találd meg az otthonod stílusát online tanfolyamomra!

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics