2011. május 28.

Tárolás, tárolás, tárolás!

Ha valaki azt kérdezi tőlem, hogy mi a legfontosabb a lakberendezésben, gondolkodás nélkül rávágom, hogy a tárolás!

Lehet velem vitatkozni, és kétségtelen, hogy az sem árt, ha valakinek jó a stílusérzéke, de én akkor is a tárolást választom! Ez valószínűleg a végtelen gyakorlatiasságomból fakad, de ennek ellenére senki ne gondolja azt, hogy nálam minden élire állítva sorakozik egymás mellett…

Ha megnézel pár lakberendezési magazint, vagy a neten képeket, sehol nem találsz rajtuk „nem kívánatos elemeket”. Persze lehet, hogy a fotózás kedvéért elpakolták, de ez most nem számít. Az ilyen helyeken alapvetően kétféle fotó létezik.

Az egyik – amit én csak steril lakásnak nevezek – úgy néz ki, mintha nem is laknának benne, szép-szép, de olyan, mint egy kirakat. Én jártam ilyenben, le se mertem ülni a fehér kanapéra és a poharamat se mertem letenni az üvegasztalra, nehogy nyomot hagyjon.

A másik típus az, ahol kellemes, otthonos káosz uralkodik. Ezeket a fényképeket sokáig lehet nézegetni, és felfedezni. Itt sok tárgy van látszólag szanaszét, de ha jól megnézed, egyetlen egy olyan sincs, ami nem illik oda. Mintha minden egyes váza, meg kis kacat oda lett volna kitalálva.

A két típusban a közös, hogy egyiken sincsenek elől tisztítószerek, felmosóvödrök, nincs létra, mindennek megvan a helye!

Most képzeld el álmaid otthonát! Ugye ott nem állnak a mosógép mellett meg a mosdókagyló alatt mosószeres flakonok és a kád szélét se díszítik különböző samponok, tusfürdők. A konyhában a fűszerek szép dobozokban sorakoznak, stb.

Megoldás: a te otthonod is lehet ilyen, minden csak a tároláson múlik! De nem úgy kell csinálni, hogy akkor itt lesz két nagy szekrény, abba majd biztos minden elfér, hanem mindent végig kell gondolni. Ennek a legegyszerűbb módja, ha írsz egy listát, mindent írj fel rá, aminek hely kell, még azt is, ami hülyeségnek tűnik. Pásztázd végig a lakást, nézz be mindenhova, semmit se hagyjál ki! Ez után csoportosíts (ruhák, tisztítószerek, régi fényképek, iratok, stb.) Nézd meg minek mennyi hely kell, mérd le, a méreteket is írd fel, és csak ezután kezd el a tervezést. A könyvespolcokat is mérd le és írd fel hány méter polcra lesz szükség, hagyjál rá bőven mert a könyvek gyorsan tudnak szaporodni!

Még egy nagyon fontos dolog: az embernek egyre több cucca lesz, ez tény, ezért az eredményre még számoljál rá minimum 10%-ot, de inkább 20-at! Így garantáltan mindent eltüntethetsz, amit nem szeretnél elől látni. Ja, és néha selejtezzél is!

 

*****

Fontos, hogy a stílusos otthon alapja, hogy mindennek megvan a helye!

Ha nincs, akkor a rendetlenség érzet felülír mindent, a szép burkolatot, a vadiúj kanapé látványát.

A megfelelő tárolás nem arról szól, hogy helyet keresünk a végtelen sok kacatnak, amitől nem tudsz megválni, nem arról szól, hogy mit hova lehet eldugdosni…

Mindent megtanítok a TárolásTan online tanfolyamon!

Egy szemléletmódot kapsz, amit, ha elsajátítasz, akkor örökre elbúcsúzhatsz a selejtezéstől, hiszen semmi feleslegeges dolgod nem lesz! Megfontoltan vásárolsz és nem utolsó sorban ezáltal egy csomó pénzt megspórolhatsz!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a TÁROLÁSTAN online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics