2017. november 30.

Slow karácsony – 5+1 tipp hogyan csináld

Idén januárban már írtam írtam a slow livingről, ennek tükrében tervezem meg az egész évet és nagyjából elégedett vagyok a megvalósítással, annak ellenére, hogy közel sem sikerült minden kitűzött célt teljesíteni. De erről majd írok külön, most kimondottan a karácsonyról szólnék, ami tavaly nagyon slowra sikerült és szuper volt, most is ezt fogom követni 🙂 Összeírom mit-hogyan csinálunk, hátha nektek is inspirációként szolgál, de persze ezt mindenkinek magára és a családjára kell szabnia, mi hogyan működik.

  1. Az első és legfontosabb szabály, hogy decemberben kevesebbet dolgozunk! – Na ezt azért részletezném, mert nem ölbe tett kézzel csücsülünk, feladatok mindig vannak, nem is kevés, sőt most a könyvemet is írom, de decemberre nem vállalok már semmilyen együttműködést, nincsenek új tanfolyamok, se határidős jelentkezések, amiket promotálni kéne, nem vagyok hajlandó részt venni az őrületben, nem érdekel, hogy 10x annyi bevételt lehetne termelni. Aztán 24-én este a fejünk  beleesik a halászlébe a kimerültségtől. Idén nálunk annyi a karácsony, hogy van 22 db exkluzív karácsonyi csomagunk 2 db könyvvel, egy választott online tanfolyammal és egy kis meglepetéssel, aki kapja marja 🙂
  2. Rákészülés. Minden évben változó, hogy mikor jön meg a karácsonyi hangulatom, de legkésőbb december elején mindig elkezdjük feldíszíteni a lakást. Ezt részben magam miatt, részben a gyerekek miatt, akik innentől kezdve már nagyon izgatottak és örömmel részt vesznek minden készülődésben, legyen az dekor, ajándékkészítés vagy sütés-főzés. Szinte fontosabbnak tartom ezt a ráhangolódási időszakot, mint magát a karácsonyi napokat, bár nálunk szerencsére az sem rohanós. De ha valakinél olyan a család, hogy 3 nap alatt 6 helyre kell menni, akkor mindenképp szánjon időt a rákészülésre, ne csak a fárasztó és stresszes rohanásból álljon az ünnep.
  3. Listák! Ahhoz, hogy semmivel ne kelljen kapkodni, írjunk egy listát, hogy kinek mit szeretnénk ajándékozni. Ehhez találtok itt egy letölthető segédletet. Emellett legyen egy másik lista a teendőkkel: ajándék készítés, csomagolás, lakás díszítés, sütés-főzés, programok és ezeket mind írjuk be a naptárba.
  4. Ne menjünk se plázába, se boltokba! Én évek óta nem jártam egy boltban sem a karácsonyi időszakban és nagyon nem hiányzik. Mi a családban saját készítésű ajándékokat adunk, kivéve a gyerekek, ők kapnak játékot, de azt már nyáron megrendeltük online, amikor volt egy jó kedvezmény.
  5. Ne szervezzünk sok programot, olyat pedig egyáltalán, amivel tömegnyomor jár. Ha nyugodtan szeretnénk készülődni, akkor amúgy se fér bele sok jövés-menés, se magunkat, se a gyerekeket ne fárasszuk le azzal, hogy ide-oda rohangálunk. Legyünk otthon-legyünk együtt!

+1 Ülj le és gondolkozz. Ebben az időszakban mindig sokat agyalok. Átgondolom az idei évet, mit csináltunk jól, mit rosszul, mit kéne másképp és összerakok egy tervezetet a jövő évre. Ebben vannak célok, munka és magánélet egyaránt és készül egy éves munkaterv is.

A FB-on futott körbe egy felhívás: „Vásároljunk minden karácsonyi ajándékot ismerős vállalkozótól, így támogatva őket: a szomszédtól, aki katalógusból árul, a mestertől, a képzőművésztől közvetlenül, a zenésztől, aki eladja a CD-t, a baráttól, aki interneten kínál valamit. Engedjük meg, hogy a pénz a hétköznapi emberekhez áramoljon, ne pedig a nagy multinacionális cégekhez, így több embernek lesz boldogabb karácsonya.

Szóval ha még karácsonyi ajándékon töröd a fejed, akkor nézd meg az online tanfolyamaimat , bármelyiket adhatod ajándékba, vagy magadnak 🙂 névre szóló, nyomtatható ajándékutalványt is küldünk. Vagy csapj le a 22 db ajándékcsomag egyikére!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics