konyhatervezés címkéhez tartozó bejegyzések
Ma kis alapterületű konyhákhoz gyűjtöttem képeket, inspirációkat. Fontos, hogy bármennyire kicsi helyed van, akkor is tartsd szem előtt konyhatervezés szabályait, a technológiai sorrendet. Térelválasztó üvegből, így világos és szellős marad a tér: Tetőtérhez: Konyha szekrénybe zárva: És végül egy rossz példa. Kicsi helyiségbe ne használj élénk színt nagy felületen, mert az szűkíti a teret és […]
Tovább...Ma kezdődik a Budapest Sportarénában a Konyhakiállítás és egészen vasárnapig tart. Aki idén új konyhát, vagy konyhaátalakítást tervez, mindenképp érdemes elnéznie. Nem feltétlen azért, hogy a legtrendibb konyhát megvegye vagy a legújabb technológiai csodákat, ami már meg is főzi az ember helyett az ételt, hanem azért, mert tájékozódni lehet, információt és rengeteg ötletet gyűjteni. Egy […]
Tovább...Már annyit okoskodtam a konyhával kapcsolatos problémákról és a konyhatervezésről, hogy most itt az ideje némi kreativitást is belevinni. Mivel hétvége van, nem traktállak benneteket méretekkel, adatokkal. Pár képet hoztam, praktikus ötleteket, és szokásomhoz híven olcsó, de kreatív megoldásokat. Amennyibe van kamrád, tapétázd ki, sokkal kedvesebb lesz! ha már tapéta, akkor mehet a mennyezetre is… […]
Tovább...Ha kicsi konyhád van, akkor különösen fontos a tervezés, jó előre mindent, nem az utolsó pillanatban! Az általános konyhatervezésről már többször írtam korábban, ezeket nem akarom ismételni, ugyanúgy vonatkoznak a szabályok a kis méretűekre is! Egy kis konyhában is ugyanazok a folyamatok mennek végbe, mint a nagyban, tehát legyen meg a helye minden fázisnak. […]
Tovább...Bútorok méretei: Természetesen ma már minden lehetséges, de alapvetően az asztalosok, a lapszabászatok is standard méretek alapján dolgoznak. Ez nem csak a kényelem miatt van így, ha például kiválasztasz egy konyhaajtó típust és abból egyedi méretet kérsz, az többe fog kerülni, mintha alapméretet kérsz. Ha úgy jön ki a lépés, hogy 53 cm helyed maradt […]
Tovább...Folytatom az ergonómiát, most már rátérve a konyha technológiai sorrendjére! A technológiai sorrend igen logikus: Tárolás – Előkészítés – Tisztítás – Összeállítás – Főzés – Tálalás Tárolás: Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy először a kamra és a hűtő legyenek kéznél. Nem árt ha ezek a konyha bejáratához közel helyezkednek el, hogy a bevásárolt cuccokat […]
Tovább...Ha saját otthonról van szó, alapvetően kétféle embertípus létezik. Az egyik akit nem izgat, hogy hogy néz ki a lakás, csak legyen egy ágy, hűtő, asztal meg ami kell, funkcionálisan szolgálja ki. A másik, aki nagy gondot fordít arra, mi hol legyen, hogy nézzen ki, stb. A probléma ott kezdődik, ha szeretnéd gondosan, aprólékosan kialakítani […]
Tovább...Konyhatervezés – na, erről könyvet lehetne írni. Ez az a terület, ahol szinte kivétel nélkül bakiznak az emberek. Először is ne felejtsük el, hogy a konyha arra való, hogy kiszolgáljon minket, megkönnyítse a főzést, ezért a tervezésnél a legfontosabb a józan paraszti ész! A legfőbb hibák: Nagy divat most az amerikai konyha, ám abba kevesen […]
Tovább...