2016. december 15.

3+1 szuper faldekorációs tipp – klasszikusok megújulva

Tudjátok, hogy nem kedvelem az „egyen” dekorációkat, de soha ne mondd, hogy soha! Most olyan képfal ötleteket hoztam, amelyekhez kizárólag klasszikus festményeket használtam fel, olyanokat is, amiket soha nem jutott volna eszembe falra tenni, de így, hogy többen vannak, szuperül mutatnak!

Kiválasztottam 3 enteriőr képet a Pinterestről, csak úgy, hasraütés-szerűen és kiválogattam mindegyikhez pár képet a Képáruház.hu kínálatából. Művészettörténész és lakberendező lévén kevés testhezállóbb feladatot tudok elképzelni 🙂

Leginkább a színekre érdemes odafigyelni, ezen belül nyugodtan variálhatjuk a különféle stílusokat és persze jót tesz a kompozíciónak ha van 1-1 kiugró darab, hogy ne legyen túlságosan egysíkú. Tovább lehet variálni a képek méretével, nem mindegy, hogy melyiket emeljük ki és az elrendezések száma is végtelen.

Használhatunk kereteket, de simán, rámára feszítve is feltehetjük őket, vagy akár vegyesen.

Az első enteriőr egy klasszikus és modern keverékéből összeálló, kellemesen eklektikus tér. Nincsenek élénk színek, a fehér, a barna és a natúr dominálnak egy kis feketével megmozgatva. Mégsem unalmas, igaz?

enterior1

Ide olyan képeket válogattam, amelyekben a sárgás, barnás, natúr színek dominálnak, de egy-egy világos-sötét darab is bekerült kontrasztként. Nem is gondolnánk, hogy egy kis Schiele, Gris és Klee mire képes:

keparuhaz2

A második enteriőr egy modern-rusztikus étkező, hatalmas, kertre néző üvegfelületekkel:

enterior2

Itt szinte eltűnik a kint és a bent, ezért egy finom, kékes-zöldes színvilágot lőttem be. Itt is figyeltem arra, hogy ne legyen túl monokróm az egész:

keparuhaz3

A harmadik enteriőr egy modern-indusztriális tér:

enterior3

Itt inkább a sötétebb és világosabb képekkel variáltam:

keparuhaz4

Bónuszként csak egy kép, mert amikor megláttam a Pinteresten ezt az enteriőrt, egyből ez a Henri Rousseau kép ugrott be:

keparuhaz

A színek mellett valószínűleg a kilimek és az alvó cigányasszony ruhája az ami miatt fejben összekötöttem a kettőt:

enterior3-2

Ha nincs ötlet, hogy mi kerüljön a falra, a klasszikusok mindig segítenek. Válogassatok bátran a Képáruház.hu oldalán, a múzeumi képek között is, mert a megfelelő darabok, bármilyen mai enteriőrben megállják a helyüket!

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Mentés

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics