Ti küldtétek: Dóriék konyhája előtte-utána

Dóri még másfél évvel ezelőtt járt hozzám tanfolyamra, mert egy klasszikus 1+2 félszobás panellakásukat szerették volna felújítani. A konyhával nem volt egyszerű a helyzet, tekintve, hogy egy 4,5 m2-es, rossz elrendezésű, de legalább ablakos konyha volt:

dori8.jpg Ilyen volt előtte:

dori1.JPG

Iszonyú hülye elrendezés, de mivel nincs normális munkafelület, ezért kell az a jobb oldali kis pultrész.

dori4.JPG

Ráadásul az ajtó is befelé nyílik:

dori6.JPG

Egy ilyen méretű, formájú konyhánál adja magát az L alakú elrendezés. Ez bizonyos lemondásokkal, átalakításokkal jár, de kompromisszumokat mindig kell kötni. Valamit valamiért. Dóriék a gáztűzhelyt lecserélték villanyra és az bekerült az ablak alá.

dori9.JPG

A mosogató is odébb került, így most már a konyha elrendezése, a lehetőségeket figyelembe véve, mondhatni tökéletes. A felső szekrények is magasabbak lettek. Ha egyedi konyhabútor készül, akkor mindenképp ajánlom a mennyezetig érő felső szekrényt alacsony belmagasságnál. Több minden elfér benne, esztétikusabb és jobban tisztán tartható.

dori12.JPG

Páraelszívóra nincs igazán szükség, elég bukóra nyitni az ablakot. Ami a kompromisszumot jelenti, az az ablak tisztán tartása, de ez a kisebbik rossz. Én személy szerint ugyan így csináltam volna. Inkább letörlöm a főzés után 3 mozdulattal, cserébe van egy kényelmes konyhám, ahol ketten is elférnek és nem kell abbahagyni a mosogatást azért, mert a másik ki szeretné nyitni a hűtőt.

Köszönöm a képeket Dóriéknak, szuper lett!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

  1. nagyon jó lett 🙂 engem a csempe érdekelne, hogy honnan lett beszerezve 🙂

  2. Azért az alukeretes üvegajtóra ilyen fogót tenni elég nagy tévedés.
    Másrészt én biztos kifuttattam volna tűzhely mellett a munkalapot a falig, bevágva a csöveket és plusz felületet nyerve. És a fakanál sem esik be a keskeny lyukba. 🙂
    Csempe szuper, nagy kedvenc. 🙂

  3. Engem az érdekelne, hogy a tűzhely melletti sarok az kuka? Mert mellette meg fiókos egység van.

  4. Klasszul kialakították a konyhát, különleges a csempe, jó a többi berendezés is.
    Én az alaprajz alapján növeltem volna a konyha méretét a nappali kárára:) De az amerikai konyha megoldás sem elvetendő, ha kicsi a hely a konyhában, pl. tolóajtóval helyettesítve a nappali falát.

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics