2022. április 16.

Hallgatói otthonok: gyerekszobák

Gyerekszoba témában végeztünk egy kis gyűjtést a hallgatói zárt csoportban és igazi gyöngyszemeket találtunk! Ezekből hoztunk egy válogatást, mind valódi, hazai otthon, de bárhol a világon, és magazinokban is megállnák a helyüket.

Gyerekszoba kapcsán általában 5 tanácsom van. Na jó, sokkal több, de az 5 legfontosabb 😀

  1. A gyerekszoba a lakás stílusához igazodjon, hiszen annak a része, így lesz egység és harmónia.
  2. Kerüljük a tematikus szobákat.
  3. Ne a „gyerekszoba” részlegről rendezzük be. Nem kell gyerek lámpa, gyerek szőnyeg, gyerek szekrény, sokkal szofisztikáltabb eredmény érhető el, ha nem ezekre alapozunk, ráadásul sokkal tovább használhatóak, nem „növik ki”.
  4. A gyerekszoba gyakran és gyorsan változik (a lakás többi részéhez képest), ezért fokozottan mérlegeljük, hogy mire adunk ki többet. Pl. egy drága tapéta nem feltétlen jó választás…
  5. Fontosak a színek, de a gyerekszobáknál különösen hajlamosak az emberek túl élénk, túl harsány színeket választani. Ezek is jöhetnek, de csak kiegészítők, textilek formájában, kisebb foltokban, ne nagy felületen. Erről bővebben lásd a falszín-tapéta választás minikurzust, ahol általánosságban is szó van a lakás színeinek az összehangolásáról .

Az otthonunk színeinek a kialakítása az, ami valóban egy kicsit”ráér”, egy későbbi lakberendezési fázis része, annak ellenére, hogy sokan azt gondolják, hogy kb itt kezdődik a lakberendezés…

A jó végeredményhez számtalan lépést kell helyesen megtenni addig, mire ide elérkezünk. Ezeket mind megtanuljátok a Lakberendezés alapjai online kurzusban lépésről lépésre, teljesen közérthetően.

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics