2020. január 22.

Különleges burkolatok – betonból

Hamarosan készül a kültéri lépcsőnk, ami 3 éve áll csupaszon. Ahogy a múltkori bejegyzésben is írtam, több kört futottam a burkolása ügyében mire letettem a voksomat az Otti Manufacturánál.

Most szeretném egy kicsit bemutatni a céget, a burkolatokat, hogy miért is olyan különlegesek… Egyrészt hazai vállalkozás, akik nem csak forgalmaznak, hanem gyártanak is. Ez nálam mindig pluszpont, amellett, hogy hazai vállalkozást támogatunk, még környezetbarátabb is, hiszen a termékek helyben készülnek, nem utazzák körbe a fél világot. Ha már a környezetről beszélünk, további pluszpont, hogy a gyárban szelektíven gyűjtik a szemetet. Ennek úgy megörültem, hogy még a kukákat is lefotóztam 🙂

Évről-évre önállóan fejlesztenek, kísérleteznek, bővül a termékválaszték. A burkolatokon kívül készítenek párkányokat, konzolokat, kereteket, pultot, mosdót, szegélyeket, lépcsőt, kerítést, kerti kutat, kőpadokat és persze egyedi elemeket is, egyszóval mindent, ami ahhoz kell, hogy egy házat, kertet kívül-belül felöltöztessünk. Minden termék egyedileg készül. Első lépés a szobrászmunka, elkészül a fő minta, majd erről lenyomatokat vesznek, ezek lesznek a sablonok, amelyekbe kiöntik a rendelt termékeket.

A precíz szobrászmunkának és az évek alatt kikísérletezett összetevőknek köszönhetően szinte csipkefinomságú darabokat is el tudnak készíteni:

Különféle sablonok:

A színek nagy részét természetes pigmentekből keverik ki, kb. 130 árnyalat közül választhatunk. Nincsenek harsány, mű színek, mind finom, természetes árnyalat:

Néhány kép a gyárról: raklapon pihennek és száradnak a már kész rendelések, halmokban állnak a különféle homokok, kövek, tartályokban a további adalékanyagok és minden rendelésnél az adott szín eléréséhez kis mérlegen keverik ki a megfelelő pigmenteket. Ehhez egy táblázat segít, amiben pontosan le van írva, hogy melyik színhez miből hány gramm kell. A kiöntött sablonok pedig óriás asztalokon fekszenek a szilárdulásig:

Mivel minden egyedi rendelésre készül, és a gyártáson kívül ki kell várni a száradási időt, így minimum 10 héttel kell számolnia annak, aki rendelni szeretne. Kivételt képez a „Kő-turkáló” , ami bevallom az egyik kedvenc részem volt a gyárnál, azonnal beindult a kincsvadász szimatom! Voltak olyan darabok, amelyekből egész nagy mennyiség volt, szóval nem feltétlen csak pár m2 burkolatot vadászhatunk le:

Hoztam még néhány enteriőr, részlet és homlokzat képet ízelítőnek, de böngésszétek át az Otti oldalán a galériát, ott nem csak szép példákat találtok, de remek ötleteket is el lehet lesni:

Magukról a termékekről pedig készítettünk egy kis videót, itt beleshettek a bemutatóterembe:

https://www.facebook.com/otthonkommando/videos/460202587992154/

Az Otti Manufactura elérhetőségei:

Weboldal

Facebook

Instagram

Ahogy az időjárás engedi, burkoljuk is a kültéri lépcsőnket! Már alig várom! 🙂

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics