2017. november 15.

Útmutató 3 lépésben: stílusos kávésarok kis helyen

Abszolút kávéfüggő vagyok! És most nem csak a koffeinre gondolok, hanem a minőségi, finom kávéra. Általában 4-5kor kelek, amikor még csendes a ház és az első utam a kávégéphez vezet, a reggeli kávé számomra szent és sérthetetlen, az elkészítése már szinte rituális, de ezt szerintem az igazi kávérajongók pontosan értik. Ehhez pedig egy igazi kis szentély kávésarok is dukál, olyan, ami kis helyen is elfér, nem foglalja el a fél konyhát és konyhapultot.

Több helyen is kipróbáltam, hol lenne a legjobb helye a kávésaroknak, figyelembe véve mind az esztétikát, mind a funkciót, szerettem volna szép környezetet teremteni, hogy ne legyen ‘sorakoznak a konyhagépek a pulton’ érzésem, hanem inkább olyan, mint amikor a kedvenc kávézómba betérek.

Első körben betettem a a sarokba, ahol a konyhapult fordul, mert szeretem ezt a részt a képpel a falon és a sok növénnyel, ablakkal, de főzés közben itt sok minden történik, kicsi kávéfőző ide vagy oda, kell a hely. A nagy kávé szenvedély mellett ne felejtsük el, hogy a konyha munkahely, praktikusnak és funkcionálisnak kell lennie, azaz olyan helyet keressünk a kávésaroknak, ami nincs útban főzés közben!

A B terv a konyhapult vége volt, ahol a régi presszó táblánkkal kimondottan jól mutat, igazi kávézós hangulat alakítható ki:

De nézzük mire van szükség egy meghitt kávésarokhoz:

  1. Egy picike helyre a konyhába, amit felszabadítunk és lehetőleg nincs útban főzés közben
  2. Egy kisméretű kávéfőzőre
  3. Megfelelő dekorációra, hogy hangulatossá varázsoljuk

+1 Nem utolsó sorban kiváló minőségű kávéra!

Akár teljesen különállóan is kialakíthatjuk, egy komódon vagy kis asztalon, ha van egy kihasználatlan sarok a konyhánkban. Ha kitaláltuk a helyét, jöhet a kávégép! Szerencsére ma már egyre kisebbeket gyártanak, mind designban, mind színben bő a választék, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik a konyhájába illik.  A konyhánkban a rusztikus és a modern keveredik, kicsit több az előbbiből, ezért mindenképp egyszerű vonalvezetésű gépet szerettem volna, ami ráerősít egy kicsit a modern vonalra. Ezen kívül annyi kívánságom volt, hogy fekete legyen, mert jól mutat az antracit fugás fehér metro csempe előtt. Ez a két dolog pedig ebben a gépben egyesül, így erre esett a választásom. A Nespresso gépekhez pedig a jó kávé adott!

Megtalálni a helyet és beszerezni a megfelelő kávégépet a könnyebbik része, de mi szükséges ahhoz, hogy a hangulatot is megteremtsük? Először is a környezet legyen letisztult, ne pakoljuk tele a pultot, de ami kikerül az mindenképp legyen esztétikus. Nem szép látvány a reklámbögrék sora, se a műanyag vitaminos dobozok, stb. Válasszunk a konyhánk stílusához passzoló dobozokat, üvegeket.

Ezen kívül magát a kávézást is egy szinttel feljebb emelhetjük, ha odafigyelünk pár apróságra:

  1. válasszunk szép kávéscsészét vagy bögrét, ha sok tejjel szeretjük
  2. tegyünk a kávé mellé mindig egy kis kekszet! Mi is süthetünk, de készen is vásárolhatunk
  3. adjunk magunknak 10 percet. Ne csak az állandó rohanás legyen, üljünk le, olvassunk pár oldalt a kedvenc könyvünkből, de akár bambulhatunk is egy kicsit, hiszen ez idő alatt az agyunk pihen, utána pedig bizonyítottan jobban teljesítünk a munkában.

Élvezzük ki a pár perc szünetet, az igazi hygge hangulathoz gyújthatunk egy gyertyát is. Én rendszeresen gyújtok egyet az asztalon, amikor korán felkelek és még sötét van, egészen más ilyen hangulatban indítani a napot!

Megyek is és készítek még egy kávét, mert miközben írtam, elfogyott! 

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics