2017. szeptember 11.

Házprojekt: patchwork falvédők modern stílusban

Amikor még csak terveztem a gyerekszobát, már akkor is szerettem volna az ágyhoz falvédőt, de nagyon nem találtam megfelelőt, aztán hanyagoltam is a témát. Én úgy vagyok az ötleteléssel, hogy tudom, hogy egyszer majd felkacsolódik a kis lámpa az agyamban, addig meg nem erőltetem, mert az úgyse vezet eredményre.

Tavasszal találkoztam Szilvivel, a lányaink egy csoportba járnak az oviban, ő szintén vállalkozónő, szintén online tanfolyamokat készít, foltvarrást-patchwork varrást tanít. Említettem neki, hogy mindenki azt hiszi, hogy ez amolyan vidékies-nagyi stílus, pedig szuper modern patchwork darabok is vannak. Ekkor világosodtam meg, hogy nekem pont ez kell a gyerekszobába!  Szilvi minden hónapban több dolgot varr 1-1 tematika köré felépítve és a modern is épp be volt tervezve nála, ezért felajánlotta, hogy ha már úgyis varr ilyet, elkészíti nekem a felvédőket. Előre szólok, hogy sajnálatos módon nem tudjátok őt megkeresni ilyen jellegű munkával, ugyanis hozzám hasonlóan, Ő is az oktatás mellett tette le a voksát, nem fér bele az idejébe, hogy rendelésre varrjon. Én a szerencsés kivétel vagyok 🙂 Viszont, ha bárki is érez egy kis késztetést, hogy megtanulja, akkor nagyon ajánlom Szilvi tanfolyamait, mert egyszerűen érthetőek és a videók segítségével csak le kell utánozni, amit ő csinál. De visszatérve a falvédőkhöz. A folyamat hosszú volt, első körben gyűjtöttünk pár inspirációt:

Majd Szilvi készített egy rakat tervet, a sárga és zöld színvilágot lőttünk be a szoba hangulatához passzolóan:

Ezek közül erre ↑ szavaztam, mert színben ez tetszett a legjobban és ez is illene leginkább a szobába. A következő kör az anyagok beszerzése volt, ami itthon egyáltalán nem egyszerű, mert nem lehet kapni teljes kollekciókat, mint például, amiből a fenti tervek készültek, ráadásként és én se könnyítettem meg Szilvi dolgát 🙂

Ezek voltak az első körben nézett anyagok, de nem éreztem őket idevalónak, túl pasztelles, finom, én valami sokkal kontrasztosabbat szerettem volna, mint ahogy a fenti terv is. Az elefántos-betűsből is készült egy terv:

Ez iszonyú aranyos és jól néz ki , de színben nem illene a gyerekszobába és túl babás is, valami semlegeset szerettem volna és Szilvi nagyon mondta, hogy szóljak, ha nem tetszik, ő fel tudja használni, egyéb babás témához is, így hát tovább kereste a megfelelő anyagokat. Érdemes volt második kört futni, mert meglettek a tuti darabok:

Még kicsit csiszolgattunk a terveken, Szilvi küldött több variációt is:

Nagyon vártam már a képeket, amelyek nem sokkal később meg is érkeztek:

A falvédő részletes elkészítésének a leírását itt megtaláljátok. Volt egy nagyobb kihagyás, mert Szilvinek rengeteg munkája volt, ráadásul nyári szünet, abszolút átérzem az egészet, aztán eltelt majd egy hónap mire mi is feltettük a falra, ami egyébként méregetéssel, pakolással, porszívózással együtt nem volt több, mint fél óra. De a lényeg, hogy a helyére került!

Volt, aki kérdezte, hogy miért nem tettünk a fej mögé is, nos ezt nem akartam, elég mozgalmas a minta, a kevesebb több 🙂 Ráadásul ott van az ágynak keresztléce, szóval nem ér hozzá a gyerekek feje a falhoz. Van két fehér takarónk is, kipróbáltam úgy is, hogy azokkal takartam le az ágyakat, de nekem tetszik a többféle minta. Egyébként, ha a színek harmóniában vannak egymással, bátran keverhetünk mindenféle mintát, ez nem csak a patchworkre, hanem a lakberendezésre is igaz 🙂

Azt is kérdeztétek, hogy van felrakva a falra. A hátulján van egy bújtató, ez nem fut teljesen végig, ebbe belehúztunk egy lécet, a falba a két végéhez fúrtunk 1-1 L alakú csavart és erre van a léc ráhelyezve. Így a falvédő nyönnyedén leszedhető, mosható, kirázható stb.

Ha valaki szeretne mélyebben megismerkedni a foltvarrással, akkor itt követheti Szilvi Facebook oldalát.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics